pondelok 8. júna 2015

Dark Angels vs. Blood Angels (1.850 pts.)

Visions


Sentinels of Caliban (Dark Angels): Army list
Blood Angels: Army list

Stručný taktický battlereport s obrázkami (niektoré sa nezmestili do blogu): Dark Angels vs. Blood Angels (1.850 pts.)



Opäť ďalšia vízia bitky. Boj aký galaxia nezažila od čias najväčšej občianskej vojny, ktorá rozvrátila Impérium, od čias Horusa. Boj medzi tými, ktorý sa považujú za bratov. Boj medzi hviezdnymi mariňákmi. Nie však medzi zradcami, prežívajúcimi členmi légií, ktoré sa pridali na stranu chaosu, a impériu loajálnymi kapitulami. Nie. Boj brata proti bratovi, loajalistu proti loajalistovi.

Vízia neposkytuje nič konkrétne, nič špecifické, o čo by sa mohol oprieť. Je ťažké sa orientovať v čase, tak ako pri všetkom pochádzajúcom z Warpu. Obdobné zjavenia prenasledujú knihovníkov jeho kapituly celé storočia. Zdokumentované, sú ukryté v najhlbších častiach ich pevnosti. V ich celosti o nich vedia a poznajú ich obsah len Majster kapituly a Hlavný knihovník. 

Aj tentoraz je hlavným protagonistom vízia veliteľ druhej, elitnej kompánie kapituly. Vždy je tomu tak. Prečo nie je doteraz nikomu jasné.

Misia - Mealstrom CLOAK AND SHADOWS
Deplo​y - Dawn of War
Prvé kolo - Dark Angels
Ukradn​utá ini - Nie
Night fight - Áno.
Deploy - nakoľko sme obaja mali 3 pody, súper z toho 20x sternguardov,​ tak prvé kolo bolo rozhodujúce. Našťastie som vyhral roll a vyložil sa. Okrem podov s vetmi a tacticalou išlo všetko na stôl. Súper vyložil 2x 5 tacticálov, stormraven na landing pode a predator. 
Škatuľa pod stormravenom je prox pre landing pad.


Kulisami boja sa tentoraz stalo neznáme bojisko. Vraky imperiálnych tankov sú roztrúsené všade. A pomedzi zničené vraky kedysi majestátnych vojnových strojov, ktorých ohorené trupy už vykazujú znaky plynutia času, sa presúvajú dve armády pripravené vrhnúť sa na seba.

Turn 1 (DA): Tak drop pod s melta vetmi mishapol o jeden palce mimo stôl ako sa pokúsil dostať za chrbát predátoru. Tacticala potom pristála na tom istom mieste. Motorky nascoutovali a išli dopredu. Melta biky po lietadle, Sammael s commandou tak neutrálne. Termosky s libbym sa odvážne postavili do prvej línie a čakali na náklad. Devastatori pretlačili cez 4++ pen na ravenu a zvládli ju imobilizovať. Melty potom nič neurobili (lebo 4++).

Turn 1 (DA): Libby zabil psychic shriekom 4 z 5 mariňákov v lese. Plasmová combat squada potom zlikvidovala predátor, posledný HP mu zobral glance od boltra.

Udreli rýchlo a tvrdo, ako je to pre ich kapitulu typické. Úderom, ako keď kladivo dopadne na kovadlinu, eliminovali na prvý pohľad najväčšie hrozby. V strede bojiska, v záblesku svetla, sa zhmotnila jednotka terminátorov vedená jedným z jeho bratov Knihovníkov. Nerozpoznával jeho osobné insígnie, čo však bolo pre vízie typické. Nevedel v akom čase sa odohrávajú. Mohlo byť otázkou rokov alebo aj milénií, kedy sa stanú skutočnosťou.

Turn 1 (BA): Z lietadla vypadol mephiston (nakúzlil si ignores cover streľbu a reroll to hit) s death company, ktorý v streľbe mažú jedny motorky a dread, ktorý zabije jednu biku a chystá sa chargovať. Storm raven sa zameria na termosky, ale 2+/3++ mi stačí.


Turn 1 (BA): Sternguardi padnú. Nanešťastie na jednu combat squadu pri termoskách súperovi odscatteruje plasma placka a zabíja si 3. Zvyšný potom zabijú 2 termosky. Druhý sterni s combi grav gunmi zabijú jednu motorku z black knechtov (vďaka za 2+ jink pri night fighte).

Nebolo pochýb kto je ich nepriateľom. Aj keď slovo nepriateľ nebolo v jeho čase na mieste. Boli to ich spojenci, ich bratia, mariňáci. Synovia samotného Sanguinia. Ich činy dostáli ich povesti. Vrhli sa do radov jeho bratov, zaslepení túžbou po krvi, tak ako si ich pamätal z nespočetného množstva bitiek v spoločných kampaniach proti nepriateľom Impéria. A napriek tomu pozdvihli zbrane proti nim, zabíjali, trhali jeho bratov na kusy.

Turn 1 (BA): Dread sa potom rozbehne dole landing padom na 2 motorky. Na snap shoty hádžem jeden hit s meltou, prekvapivo pen a result = 5 (+2 za AP1) a dread exploduje tesne predtým ako dobehne k motorkám. Fuuuu.
Turn 2 (DA): Tacticala v lese dorazí 2 sternov za lemanom. Sammi sa zameria na sternov pred jeho unitou. Ravenwing commanda má za ciel ďalších sternov.


Turn 2 (DA): Zo sternov prežila len posledná päťka locknutá v combate s mojimi bikermi. Termosky sa odvážne rozbehnú vpred mephistonovi,​ čo tuším že nie je dobrý nápad, ale chcem vidieť toho fešáka v cc.
Turn 2 (BA): Takže mephiston ide po termoskách. Stormraven ustriela command squadu na bikoch svojimi raketami s AP3 a ignores cover.

Bojisko ožiaril výbuch. Videl ako šťastný zásah z melty zasiahol dreadnoughta, ktorého telo sa zmenilo v žeravú guľu taviaceho sa keramitu. Na chvíľu odpútal jeho pozornosť, upriamenú na postavu, obklopenú postavami v čiernych brneniach. Mnohokrát ich videl na bojisku, nemilosrdní, nedbajúci na svoj život, jediným zmyslom ich existencie bola smrť. Vždy v spoločnosti kaplána, ktorý akoby smeroval ich kroky. Tentokrát to však nebol kaplán, ktorý ich smeroval. Ako "nadaný" cítil jeho silu. A vedel, že bude zhubou jeho bratov.

Turn 2 (BA): Z rezerv ešte padol pod (špeciálny pattern s priesvitnými stenami, aby mali prepravovaní lepší výhľad) s assaulťákmi k objektivu. Motorky stoja v cc so zvyšnými sternami.

Ako prvý padol pod jeho zbraňou knihovník. Ani jeho schopnosti a odolné terminátorské brnenie ho nedokázali zastaviť . Temne žiariaca čepeľ sa zahryzla do knihovníkovho tela a nezastavila sa. Až keď prenikla von a rozpolené telo dopadlo do prachu, sa zbraň zastavila. Jej nečinnosť však nebude trvať dlho, napadlo ho.

Turn 2 (BA): Mephistonova jednotka najskôr streľbou zabije 2 termosky, potom charge. Challange príjmam aj keď viem že to libby ťažko predýcha. Mephiston potom wifne útoky a dá len 2W, ja hádžem 5++ = 4 a 4. Libby umiera. posledná termoska dostane od death company asi 10W a prekvapivo jedna 1 sa ukáže.


Zvyšok síl nepriateľa si neviedol tak dobre. Organizovaná streľba z boltrov a rozžhavených plasiem si vyžiadala krutú daň v jeho radách. Bojisko bolo pokryté ostatkami tiel a brnení. Roztrhané projektilmi z boltrov alebo odparené po zásahu z plasmy, boli nemým svedectvom efektívnosti jeho bratov.

Turn 3 (DA): Combat squady zo zadného lesa spolu so sammiho motorkami sa oprú do mephistona. Zabíjam 2 death compaňákov. V cc so sternami mi potom umiera jedna motorka ale zostávajúca ustojí morálku.
Tur​n 3 (BA): Mephiston nabehne jednu combat squadu a jednou rukou ju roztrhá akokeby nič. Môj biker potom hit and runeje z combatu so strernami.

Jeho pozornosť upútala osamotená silueta motorkára. Čeliac presile, vďaka svojim výnimočným schopnostiam pri jazde na motorke, preukázal svoju jedinečnosť. Takto, vykovaný žiarom bitky, sa rodia vodcovia. Z nich sa stávajú hrdinovia. A z hrdinov legendy.

Turn 4 (DA): Viete ako to dopadne keď na jedného bikera mieria 4 melty. Väčšinou zle, najmä keď prejdú 3W. Ale zázraky sa dejú a tento biker hodil 3 z 3 4+ jinkov. Hrdina, pravý mariňák.

Posledný z čiernoodencov padol, diera zívajúca v strede jeho trupu dávala tušiť, že už nevstane. To však psykera nezastavilo pred tým, aby sa vrhol do boja a presne cielenými údermi rozsieval smrť. Nezastaviteľnú.

Turn 4 (BA): Tak jednoručné masakrovanie mariňákov pokračuje. Odnesie to ďalšia tacticala. Seržant sa hrdinsky postaví do challangu. Zvyšok unity tlieska. To im dlho nevydrží, keď im mephiston ručičky pekne naporcuje.

Posledný bratia na čele s kapitánom druhej kompánie zabíjajú zostávajúcich nepriateľov. Žiadny z nich neprežije tento stret. Nikto z ich kapitule nebude svedkom tejto bitky. Upadnú do zabudnutia. Nič iné si nezaslúžia.

Turn 5 (DA): Plasmy z bikov odmietnu zabiť čo len jedného assaulťáka. Biker a sammi potom chargnú sternov (nestrieľam lebo ich chcem vykaliť v cc).
Turn 5 (BA): Melty mažú ravenwing commandu aj napriek 3+ jinku. 3W = 3 mŕtve biky. Sammi potom zabije 2 sternov a hit and runuje s bikerom. Mephiston potom nahodí S10 na cc attacky a roztrhá drop pod. Je radosť pozerať na tohto borca v kombate. Mlátička.

Stelesnená smrť sa vynorila z neďalekého porastu. Zranený ale nezlomený, jeho telo pokryté krvou. Krvou jeho bratov. Cítil spravodlivý hnev, ktorý ovládol kapitána. Vedel, že pre neho neexistuje iná cesta. Strmhlav, v plnej rýchlosti, sa vrhol do súboja. 

Turn 6 (BA): Mephiston sa priblíži ku mne. Gentlemansky sa dohodneme, že nebudeme po sebe strielať. Mephiston s posledným W, sammi s 2W. Kto z koho ?

Výpad striedal kryt. Žiadny úder ale neprenikol súperovou obranou, zatiaľ čo jeho brnenie zdobil hlboký šrám tiahnuci sa stredom jeho hrudného plátu, presne rozdeľujúci imperiálnu orlicu vo dvoje. Zvýšil svoje úsilie, rozhodnutý zasadiť konečný úder.

Turn 7 (DA): Takže nabehnem mephistona. Ideme na rovnakej iniciatíve. 5 útokov, dávam 4 hity a 3W. Dostávam naspäť 1W. Ja dávam 4++ a nepasnem. Súper dáva 4++ (za kúzlo) a 4, 5 a 6. What the epic battle.
Turn 7 (BA): Tentokrát si mephiston nahadzuje S10 a 4++. Ideme na to. Ja pretláčam na mephistona 2W on na mňa 2W. Takže o tom rohodne kvalitnejší invul. Ktorý bude lepší ? ten psychický za kúzlo alebo ten mechanický ? Je to remíza, lebo nepasneme ani jeden. Takže epická bitka skončí epickým bojom kde sa poranení súperi navzájom dorazia.

Pokrytý hrubou vrstvou krvi, vlastnej aj nepriateľovej, a prachu vedel, že toto bol jeho posledný boj. Orgány mu zlyhávali, ani jeho nadľudské telo nedokázalo zastaviť mohutné krvácanie z mnohých rán. Jedno z dvoch sŕdc prestalo fungovať už počas duelu, zasiahnuté presným výpadom. Ostávalo ešte posledné. Jeho následník. Posledný prežívajúci z jeho skupiny motoriek pred neho predstúpil.

Aké príhodné: Ave, Caesar, morituri te salutant. Nakoniec palce dole, ale nebolo treba, keďže protagonisti umreli.
A síce bol mephiston posledný infantry model v BA armáde, na stole ostávajú ešte nejaké drop pody, tak spočítame body.
Takže:​
Dark Angels 14 (11 za kartičky, first blood, slay the warlord a linebreaker) : Blood Angels 11 (10 za kartičky, slay the walord)
Supe ​r hra, aj napriek môjmu podarenému prvému kolu to súper uhral výborne. Mephiston sa ukázal ako mlynček na mäso. Šťastie že som zabil toho dreada, s ním za chrbtom by to bolo asi horšie pre mňa. Teším sa na ďalšie hry.

Vidiny vízie postupne odoznievali. S koľkými bratskými kapitulami už boli počas tisícročí pretrvávajúcich vízií konfontrovaný ? S mnohými. Vlci z fenrisu, Havrani z Deliverance, Anjeli z Baalu a ich nástupnícke kapituly. Všetky sa postupne striedali vo víziách jeho bratov.

Nikdy však z vízií nevedeli určiť kto bol lovec a kto lovený, a predovšetkým prečo na seba zaútočili. Ich tajomstvo, dlho strážené pred zvyškom Impéria toho mohlo byť dôvodom. Prezradil niektorý z Padlých ich tajomstvo ? Vypátrala Inkvizícia milénia skrývanú škvrnu na cti Temných Anjelov ?

Niesli si kapituly vo vidinách svoje vlastné temné dedičstvo ? Boli oni nástrojom samotného Cisára, ktorý mal na nich vykonať božiu spravodlivosť ? Nevedel to. Vedel však, že keď príde ten čas, bude jeho kapitula pripravená. Brániť sa alebo priniesť cisárov rozsudok. Na tom nezáležalo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára