utorok 16. júna 2015

The Steel Host / Dark Angels vs. Tau (2.000 pts.)

Demise

Astra Militarum / Dark Angels:Army list 
Tau: Army list

Stručný taktický battlereport s obrázkami
The Steel Host / Dark Angels vs. Tau (2.000 pts.)

Oslobodzovanie Xerie IV, jedného z dôležitých uzlov imperiálneho zásobovanie v sub-sectore, neprebiehalo podľa plánu. Pôvodné odhady množstva taumi nasadených jednotiek boli mylné. Extrémne mylné. Ani Cisárovi Anjeli smrti nepriniesli očakávaný obrat v bojoch. Posledná správa, ktorej obsah študoval, bola toho dôkazom.

Misia - Maelstrom: Cleanse and Control (3 karitčky na ruke)
Deploy - Dawn of War
Prvé kolo - Tau
Ukradnutá​ ini - Nie
Night fight - Áno
Deploy: Tau je komplet na stole, Longstrike úplne vľavo. Ja mám v rezerve hydru. 

Dal som sa čo najviac do krytu za centrálnu ruinu a nascoutoval melta motorky.
Tur​n 1 (Tau): Pirane, buffer so suitami, riptajdy a pathfindery idú dopredu. Markre od commandera marknú demolisher, markre z ruiny zas Black Knechtov. Longstrike a tajda do tank commandera, hammerhead do demolishera, druhá riptajda do executionera za ruinov.

Mierny opar sa prevaľoval cez rozpadávajúce sa ruiny. Viditeľnosť bola slabá, preto sa viac spoliehal na prístroje svojho tanku ako na vlastné oči. "Držte sa v úzkej formácii." Vedel, že tam sú. Vždy tam niekde boli, ukrytí, číhajúci. Toto miesto bolo ako stvorené pre ich taktiku boja. Vzduch preťali prvé výstrely.

Turn 1 (Tau): Commanderov bodyguard sejvne 2 peny na cover s camo nettingom, Executioner je imobilizovaný​, Demolisher stráca 1HP. Najviac to odniesli black knechti kde umierajú 4 motorky, holt s no coverom a AP2/3 zbraňami sú tie motorky trochu bezbranné. Command squada prichádza o jednu motorku.
Tur​n 1 (IG/DA): Takže, s mobilným executionerom​ idem dopredu, to isté s demolishrom. Chcem sa zbaviť marker dronov v commanderovej​ unite. Sústredené paľba dáva dole 3ks plus pen na jednu Devilfishu, ale devilfishe úspešne jinkne. Tank Commander potom vyskúša súboj s Longstrikom, dám mu 4x pen (2x vanq cannon, 2x LC), ale tak s 3+ coverom bez jinku neprejde ani jeden. Melta biky vybehnú dopredu, jedny sa s podporou sammiho unity zamerajú na pirane, druhé by som chcel locknúť do cc s dronmi.

Prvú salvu prežili jeho tanky bez väčšej škody. Okrem jedného nehybného tanku, ktorému šťastná strela vyradila pásy boli ostatné tanky plne funkčné a pripravené vrátiť úder. Postupne rozoznával v jemnej hmle obrysy. Čoskoro ju vietor rozfúka a uvidí proti čomu stoja. "Bezprostredná hrozba neutralizovaná." zaznel mu vo voxe hlas mariňáckeho seržanta. 

Turn 1 (IG/DA): Imo executioner ešte vystrelí po tajde, dá 1W ale tak 4+ cover = 0W. Ešte pri tom zvádnem stratiť 1HP za gets hot s rerollom za preferred enemy (hody - 1,1,3). Takže za celé kolo sa mi podarilo zabiť 4x dronu a 3 pirane.
Turn 2 (Tau): Z rezerv dojdú krooti. Melta biky umrú na streľbu od pathfinderov s 3x S6AP1 strelami = s BS3 je to 3x hit, na 3+ je to 3x wound, na 4+ jink je to 3x mŕtva motorka. Riptajdy si vyskočia z coveru, rovnako buffmander so suitami. Ten markne tank commandera. Pathfindery v ruine dajú z 4 striel 4x hit na 4+ s markermi. Na Demolisher, ktorý mal shrouded od libbyho.

V druhej salve prišla jeho skupina o dva tanky. Dva horiace vraky boli tichým dôkazom toho, aké smrtonosné sú tauské zbrane. A to stále nevidel celú silu, proti ktorej stáli. Čoskoro mali jeho oči uvidieť to, čo im bolo skryté.

Turn 2 (Tau): Takže longstrike - hit, pen, no cover, explode - zničený bodyguard. Druhý hammer hit (bez rerollu na všetko) - hit, pen, nehodím cover, explode - zničený demolisher. Tajdy ešte skúšajú streľbu na executioner, ale buď netrafia alebo hodím cover. Krooti ešte zvládnu zabiť posledného knechta. Libby príde o spoločnosť.
T​urn 2 (IG/DA): Takže značne preriedené počty sa pustia do súpera. Cieľ - zničiť markre. Príde hydra. Spolu s Tank Commanderom zničia 3 marker drony u buffmandera. Biky sa vypravia v ústrety krootom, pripojí sa k nim libby. Ten nacastil na unitu shrouding. Executioner vzadu sa zameria na pathfinderov v ruine.

Odpoveď na sústredenú paľbu tauov bola len sporadická. Straty rozpútali v radách impéria chaos, a bolo na veliteľovi aby nedopustil úplný rozpad línií. Do boja sa zapojila aj Hydra, ktorú doteraz držal v rezervách.

Turn 2 (IG/DA): Executioner odparí 3 pathfinerov. Druhý potom pretlačí wound na riptajd (save na cover) a na pathfindera, ktorý umrie. Takže markre mŕtve. Mám ale pocit, že mi to nebude veľmi platné.
Turn​ 3 (Tau): Tajda v ruine nedá nova charge = -1W. Obe dopredu, na gets hot hodia obe 1. Krooti nastrelia sammiho unitu. Vozidlá nashiftujú viac k ruine. Streľba minimálna, rovnako aj straty na mojej strane. Teda okrem Hydry, ktorá dostala náklad od missile suitov s buffmanderom.​

Konečne uvidel nepriateľa v plnej sile. Ich množstvo prevyšovalo jeho očakávanie. Ich rady boli praktický kompletné, zatiaľ čo jeho muži umierali. Je na čase to zmeniť. "Zamerajte sa na tie chodiace obludnosti. Zničte ich." Podľa posledných informácií mariňáci postupne neutralizovali hrozbu, ktorá sa im dostala do chrbta. 

Turn 3 (IG/DA): Takže opúšťam ľavé stratené krídlo, kde ostáva len tank commander. Oba executionre sa oprú do ritptajdy vzadu pred ruinou a spoločne ju ustrieľajú na stav W = 0. Tank commander popáči druhú tajdu ale neurobé žiadny damage. Potom motorkárska "deathstara" s načarovaním shrouded chargne krootov a zožerie ich v sweepingu.

Posledné tri tanky a pár motorkárov bolo všetko čo ostalo z ich skupiny. "Je na čase sformovať poslednú obranu." pomyslel si.

Turn 4 (Tau): Slučka sa pomaly sťahuje. Tajda ide dopredu. Zvyšok armády sa posunie bližšie a spustí paľbu.

"Všetky vozidlá sa ..." Vysielanie prerušila explózia. Presná strela zasiahla zásoby munície. Posádka tanku na čele s veliteľom si ani nestihla uvedomiť čo sa stalo. V jednom momente sa tank zmenil na horiace peklo.

Turn 4 (Tau): Tank commander umiera (prepdpokladám, že ho odpálil Longstrike, ale nie som si istý, mohla to byť aj tajda). Executionre savujú na 5+ cover. Motorky tiež usajvujú čo to, takže neumiera žiadna.
Turn 4 (IG/DA): Executioner pri ruine sa pri snahe zabiť tajdu si dáva dole posledný HP gets hot-om. Scatter je divoký a nedá ani jeden hit. Druhá si vedie lepšie, ani jeden gets hot a pretlačí na tajdu 2W, takže jej ostáva posledná. Biky sa posunú k lesu, libby nahodí shrouding.

Posledný tank nevzdoroval dlho. V poslednom zúfalom pokuse zneškodniť tauské monštrum a umožniť mariňákom preraziť zovretie, došlo k prehriatiu plazmy v hlavnom dele. Tlmenú detonáciu sprevádzali zúfalé výkriky posádky ako ich telá spaľovala uvoľnená energia.

Turn 5 (Tau): Všetko vpred, buffcommander​ vyskočí na ruinu, devilfishe vypľujú fire warriorov. Drony všade kam sa pozriem. Longstrike vyletí na kopec a imobilizuje sa. A potom dakka dakka dakka dakka dakka dakka dakka dakka dakka dakka dakka dakka do motoriek. Aj napriek 2+ jinku / 5+ fnp je tých výstrelov toľko, že som rád že umierajú len 2 motorky. A to ešte posledné 2W vychytám na 5+ fnp, inak by tam ostal len sammael.
Tur ​n 5 (IG/DA): Takže biky sa pokúsia preraziť cez riptajdu s 2W a uflatoutovať čo najďalej. Executioner namiera plasmu na tajdu.
Turn 5 (IG/DA): Takže najskôr psychic shriek. Pasnem, ale deny. Potom Executioner dá na 4 kockách jeden gets hot = 3, zničený tank. Ešte rezolvnem 3x placku, a prejdú 2W. Takže tajda s posledným W, obklopená dronami, takže ani charge nie je dobrý nápad. Poprosím súpera, aby hodil či sa bude hrať ďalšie kolo. Padne 3, takže si zoberiem svoje modely zo stola a podám mu ruku.

Tauovia, cítiaci víťazstvo, sa vrhli na zostávajúcich mariňákov. Ani ich výnimočné schopnosti a geneticky upravené telá však nemohli uniesť množstvo nepriateľskej paľby.

Výsledok:Wipe​ v 6. kole (na kartičky to bolo cca. 7:3, okrem first blood by som neuhral žiadny ďalší sekundárny objektiv).

N​o bola to poučná hra,chcel som si vyskúšať akoby to mohlo fungovať proti inej armáde ako chaosu. A nefungovalo to až tak dobre.
Aj keď zas sa asi presadil tactical genius a pri deployi a v prvom kole som to mohol skúsiť uhrať trošku agrevnejšie.
S​úperovi ďakujem za hru, teším sa na ďalšie.
Vynik​ajúce bolo hrať na podložke od gamemat.eu dodalo to stolu úplne iný rozmer.

Znechutene odložil správu na stôl a nalial si plný pohár amasecu. Strata tankov znamenala pre regiment veľkú ranu. Stroje budú nahradené. Ale posádky, ktorých životy si tento stret vyžiadal, nie. Prvotné analýzy sa ukázali ako nesprávne a boje na Xerii si tak vyžiadali oveľa viac životov v radoch jeho regimentu.

Vedel, že imperiálna mašinéria už zabezpečila posily vo forme viacerých regimentov imperiálnej gardy a kompánií mariňákov, ktoré sa v tomto momente nezadržateľne blížili k Xerii. V momente keď vystúpia z warpu a pridajú sa k jednotkám na povrchu planéty, Tauovia pocítia plný hnev Impéria.  

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára