nedeľa 14. júna 2015

Dark Angels vs. New Space Marines (1.850 pts.)

Relic

Fallen One + Red Corsairs (Dark Angels): Army list
Swords of Ultima (New Space Marines): Army list

Stručný taktický battlereport s obrázkami: Dark Angels vs. Ultramarines (1.850 pts.)


Tazzielova snaha bola korunovaná úspechom. Dlhé vyjednávania s tyranom z Badabu prinieslo svoje ovocie a nemalá časť jeho Korzárov bola pod jeho vedením. Konečne bude môcť získať to, čo tak dlho hľadal. Relikviu nepredstaviteľnej hodnoty, pred miléniami ukradnutú uctievačmi techno-boha. Nastal čas zobrať si čo mu patrí.


Misia - Maelstrom: Tactical Escalation
De​​ploy - Hammer and Anvil
Prvé kolo - Dark Angles
Ukradn​​utá ini - Nie
Night fight - Nie
Deploy (UM) - whirwindy do rohu, okolo nich bubble wrap. Všetky 3 ruiny majú 3+ cover save. V ruine naľavo je techmarine so servitormi a beamerom, pod nimi TC a tacticala. V stredovej ruine je nainfiltrovan​​ých 2x 5 scoutov. V mojej zadnej ruine naľavo je ďalšia 5-ka scoutov. Scouti sú všade.
Deploy (DA) - v jednej línii motorky, scout dopredu. V ruine naľavo devastátori. Jedny motorky sa potom presunuli k unite scoutov v mojom deployi.

Udreli rýchlo a nečakane, väčšina jednotiek skitariiov chrániacich komplex nemala proti ich útoku najmenšiu šancu. Malá časť 10th kompánie Mečov Ultimy s niekoľkými vozidlami a techmariňákmi, ktorá vystužila poslednú obranu komplexu, bola len príjemným bonusom. "Výborne." pomyslel si. "Zabite tých psov falošného Cisára."

Turn 1 (DA): Všetko dopredu. Veti idú po landspeedri, ale dajú dole len 1HP. Commanda a plasma tacicala zničia jeden storm (FB), druhá polka tacticali nastriela scoutov ale nezabijú ani jedného. Termosky sa rozbehnú k jednému z TC. Knechti zabijú 2 assaulťákov. V mojej ruine nastrieľam scoutov, ale všetci pasnú armour savy.

"Vpred. Vpred. Smrť falošnému Cisárovi." Museli preraziť čo najskôr. Musel získať relikviu, na ničom inom nezáležalo. Jeho elitná sila nemohla dlho obstáť proti množstvám, ktorým čelili. Na tom ale nezáležalo. Bol hrotom kopie, ktorá sa ponorí hlboko do tela nepriateľa. Kútikom oka zachytil pohyb v ruine, ktorú minuli. Akoby tiene ožili. A potom vypuklo peklo.

Turn 1 (UM): Padne pod s dredom, ktorý ostane v ňom. A teraz hafo strelby. Whrirlwindy do commandy so sammim. Nasolia asi 9 woundov (shred je golden), ale umiera len jeden (3+/fnp rulez). Veteráni dostanú nasolené od bikov a scoutov v ruine, potom charge od bikov a prežije len jeden. Plasma tacicala je chargnutá scoutami a assaulťákmi, prežijú 2 a niečo zabijú naspäť. Scouti v centrálnej ruine strieľajú po bikoch, dread strieľa po commande, ale na 3+ pasnem všetko a nebolo toho málo. Tacicala a jeden TC do termosiel = 3 mŕtvy kladiváry. Druhý TC do devastov, ale 0 mŕtvych.

Vzduch zhustol. Projektily lietali všetkými smermi. Huronovi korzári, ale ukázali, že nie sú ľahkým terčom, a väčšina z nich preletela nepriateľskou paľbou bez zranení. Stále mal pred očami prekvapený výraz skauta tesne pred tým ako mu jeho meč preťal lebku vo dvoje. Vrazili do línií nepriateľa ako hurikán. 

Turn 2 (DA): Commanda ide pomôcť tacticale do cc, Vymažem scoutov a prežije jeden assaulťák, ktorý to ustojí. Tacticala a deathwind launcheri z podov do scoutov v ruine, umiera jeden. Knechti vymažú 5-ku assaulťákov, do ktorých som sa chcel locknúť v cc. Mno nevyšlo. Termosky idú do scoutov pred TC a vymažú ich. Devasti do podu s dreadom, ale prejde iba jeden glance. V cc v mojom deployi umierajú 2 biky a 0 scoutov, ale seržant sa drží. Scout motorky dorážajú veterána. V stredovje ruine vybuchujem LS storm a zabíjam pri výbuchu 2 scoutov.

Nevnímal bitku okolo seba. Jeho myseľ bola uprená na jeho cieľ. Relikvia. Dávno považovaná za stratenú. "Nie stratená, ukradnutá." Ale teraz ju získa späť. A s ňou dokáže to čo sa nepodarilo nikomu z jeho bratov. 

Turn 2 (UM): Súper mi maže knechtov, teraz ten 3+ nestačil na hafo strelby od scoutov so snipermi, boltrami,
missile launchermi. S rerollmi za doktríny je to mega veľa streľby. Termosky prežijú streľbu a brúsia si zuby na TC.
Sammi potom dorazí v cc assaulťáka. Dread sa vytrepe z podu.

Zo zamyslenia ho vytrhol výbuch. Explózia ožiarila neďalekú ruinu. To ho prinútilo vrátiť sa do reality. Do nepríjemnej reality. Jeho sily boli roztrúsené, odrezané od seba. Ostal len on a jeho jednotka najlelitnejších motorkárov. Nebolo cesty späť. Relikvia musí byť jeho. Ignoroval hlásenia od prežívajúcich jednotiek. Nech umrú kde sú. Na ich životoch mu nezáležalo.


Turn 3 (DA): Devasti sa potom oprú do vystúpeného dreada, pretlačia cez 4+ cover 2 peny a na 6-tku exploduje. V mojom deployi bojuje seržant na biku proti scoutom a zabíja 2, ale ustoja LD.
Turn 3 (DA): Sammi dopredu. Zabíjam pár tacticalov. Termosky do TC, kde zabíjam techmariňáka,​ umiera posledná termoska,
ostáva libby. Tacticaly do scout motoriek, ale žiadne straty.

Turn​ 3 (UM): V ruine techmarine so servitormi chargne osamoteného libbyho, ktorý umiera. Všetko čo má streleckú zbraň sa oprie do sammiho unity, a teraz ani 3+/fnp nestačí a tak prežije len sammi a apothecar. Deathwind launchre zabíjajú jedného scouta v ruine, v cc so scout motorkami prichádzam o jedného tacticala.

Už len nepatrný kúsok. Medzi ním a relikviu už stál len Techmariňák. On bol poslednou prekážkou. "Umrieš." S touto myšlienkou sa na neho vrhol, nasledovaný posledným motorkárom. 


Turn 4 (DA): Sammi nacharguje s apothecarom TC a zabíja techmariňáka,​ nizky hod na konsolidáciu
ho necháva priamo pred plasma tacticalou.

Bolesť, ktorá mu prechádzala telom bola nepredstaviteľná. Strela z plazma kanóna ho zasiahla pod ľavým kolenom. Apotekár také šťastie nemal a jeho telo bolo roztrhané projektilmi z boltrov. Bez spodnej časti nohy bolo ťažké udržať rovnováhu na motorke. Doteraz to však zvládol. Vedel ale, že to nevydrží dlho. Musel nájsť úkryt. A to rýchlo.


Turn 4 (UM): Tacticala prekvapivo likviduje sammiho s apothecarom. Na stole mi ostávajú 3 pody, jeden seržant na biku v cc so scoutami, ktorých nevie vyrezať, 2 tacticaly locknutý v cc s motorkami a 5 devastátorov.​ Tak si podáme ruku nakoľko v ďalšom
kole sa ťahá na 5 kariet na ruke a síce teraz mám 6VP za first blood a kartičkových 5VP, ale zrudi má 6VP za slay the warlord a
 5VP kartičiek, a ja by som už asi nič nezaskóroval,​ prípadne dostal infantry model vajp.


Zrudih​o friendly tricky min max list bol proti mojim prevažne elite killerom fakt veľa. To hafo unit som nemal šancu poriešiť.
Možno keby som sa zameral na vybitie scoutov centrálnej ruine a netlačil na jeho deploy unity, tak by to bolo možno iné, ale nemyslím, že konečný výsledok by bol iný.

Ďakujem súperovi za hru a teším sa na ďalšie. Dúfam, že už s novým DA dexom, a proti novým SM kombináciám.

Bol tak blízko. Tak blízko. Dlho hľadaná relikvia bola na dosah, ale nakoniec ju nezískal. Stále si nevedel zvyknúť na bionickú náhradu nohy. V mieste spojenia s živým tkanivom stále nepríjemne svrbela. Mechanický zvuk pri každom pohybe mu drásal nervy. 

Vedel, že následovníci Omnissiaha už zistili čo bolo skutočnou príčinou útoku. Zvedi potvrdili jeho obavy. Relikvia bola v pohybe. Transportovaná na inú planétu, v inej časti sub-sektoru. Bude len otázkou času, kým ju opäť nájde. A získa.

A Meče Ultimy mu zaplatia  nielen za jeho zranenie, ale aj za to, že relikviu nezískal. 
Draho mu za to zaplatia.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára