pondelok 29. februára 2016

Astra Militarum w. Hellhammer vs. Chaos: Space Marines w. Chaos Knight (1.850 pts.)

Kharea´s Rebellion 
 part 4 - "The Taint"

Astra MIlitarum: Army list
Chaos Space Marines: Army list

Boje sa z týždňov natiahli na mesiace. Po objave skutočnosti, že za rebéliou stoja sily Chaosu muselo vrchné velenie zmeniť stratégiu. Jednotky zradcovských légii neboli pôvodne zahrnuté do taktického plánu. Veliteľ Vrask opustil po necelom mesiaci Krixxs, jeho schopnosti boli potrebné na iných miestach.

A tak nastalo obdobie invázie, kde sa z jednotiek zradcovských jednotiek Skitarii stali úhlavným nepriateľom jednotky Chaosu, či už gangy Kultistov alebo samotní Hviezdny mariňáci. Čím bližšie k úľovým mestám sa sily Impéria bližili, tým na ťažší odpor narážali. Posily, ktoré prúdili na Khareu so všetkých strán Segmenta, sa postupne zapájali do bojov.

Nebolo tomu inak ani pri boji o úľ Hvill, kde si postupne jednotky loajalistov prerážali cestu hlbšie do mesta. V tomto prostredí vynikal super-heavy tank pridelený Vraskovej skupine, vzor Hellhammer - Búrkožnec. Nepriatelia nevedeli nájsť  účinnú zbraň, ktorou by postup Imperiálnej gardy zastavili. Zatiaľ.

Misia - 6 objektivov, každý za 2VP + kartičky (3 na ruke, doťahuje sa podľa počtu držaných objektivov)
P​rvé kolo - Imperial Guard.
Night fight - Nie
Ukradnutá​ ini - Nie
Deploy - Hellhammer na jednu stranu, Pask na druhú, medzi tie chimérky. Wyverny do ruín k objektivom. Vendeta v rezervách.
Turn 1 (IG): Hellhammer dopredu, premaže pár kultistov boltrami. Veľká placka ide do Knechta, ale ten savne invul. Pask to napáli do Knechta a berie mu 3HP (lebo hodiť cca. z 8 4++ savov 6 je také normálne). Wyverny nastrieľajú infiltrujúcich obliterátorv so sorcererom. Zvyšok armády sa len presúva. Hellhammer ešte lucky hitom z LC dáva pen a otras zabíja 4 z 5 havocov skrytých v bunkry.
Turn 1 (CH:SM): Sorcerer nahodí ignores cover, reroll na hity a melty odpaľujú wyvernu. Priletí drop pod s dreadom a urobí pekný cover knechtovi do ďalšieho kola. Jedna chiméra dostane dole HP od noise mariňákov.
Turn 2 (IG): Smažím to do Knechta čo to dá, ale Hellhammer dá 3 peny a súper jeden nesavne. Potom to do neho nasmaží Pask s bodyguardom, nasolí asi 6HP a na 3+ cover súper hodí všetky okrem jedného. Takže knechtovi ostáva posledný HP. Z rezerv mala prísť Vendetta, ale hádžem 1 takže tam chýba ten posledný HP, ktorý knecht nemal mať.
A hundred thousand worlds, ten hundred thousand wars. There is no respite, there is nowhere to hide. Across the galaxy there is only war.
Turn 2 (CH:SM): Devastujúce kolo. Najskôr obliny odpália Wyvernu. Knecht battle cannon pootvára chiméry, lebo nehodiť 3+ (2 a 2)  a 4+ (3 a 3) cover je také náročné. Potom posledný havoc dá pen na poslednú chiméru a imobilizuje ju. Našťastie termosky trochu odsketrovali a vrak wyverny robí slušný blok na los.
Turn 3 (IG): Hellhammer sa pokúša zostreliť drop pod a dreada, ale aj 7" vie sketrovať celkom ďaleko ak je to 12". Demolisher na SH otvorí rhino, v ktorom sa skrývajú noise mariňáci. Boltre premažú kultistické skvady, jedna z nich neudrží nervy na uzde a uteká.
Turn 3 (IG!: Tri melty v melta range na AV12 a nebol by som to ja by som jednu netrafil (s rerollom jednotiek), na druhej dal glance (1 a 3) a na poslednej dal druhý glance (2 a 2). Prvý save done, druhý prechádza a Knecht padá k zemi. Našťastie.
Turn 3 (CH:SM): Obliny zmažú assault kanónmi veteráno, ten ignores cover je na nich dosť dobrý. Dread nacharguje druhých veteránov, pár zabije a ostávame loknutý v kombate. Noise mariňáci sa snažia ujsť pred Hellhammerom.
Turn 4 (IG): Command s meltami si to vyriadi s terminátormi (posledný umrel na overwatch, fotka prišla trochu neskoro). Hellhammer zmaže skvadu noise mariňákov do posledného. Konečne prišla ja detta (po druhej jednotke v treťom kole), ale na drop pod zvládla dať jeden glance, ktorý súper savne.
Turn 4 (CH:SM): Obliny sa pozreli na Dettu, jedna melta hitla, dala pen, ignores cover a výbuch. Paráda. Dread zožuval zostávajúcich veteránov. Commanda sa skrýva za vrakom wyverny.
Turn 5 (IG a CH:SM): S commandou bežím k objektivu, rovnako s Hellhammerom k druhému. Hellhammer finišne zostávajúcich kultistov. Veľká placka hitne a dá dole Dreada aj drop pod. Súper sa skrýva v ruine s oblinami. Posledný Havoc je v bunkry.
Turn 6-7 (IG a CH:SM): Už sa nič vážne nedeje, po jednom zlom kole streľby (sketre ako sviňa) ničím bunker, ale mariňák v ňom zázračne prežíva (stihol doraziť imo chiméru) a dokonca sa mu darí dotrepať sa na objektiv. Koniec hry.
Výsledo​k:
Astra Militarum 9 (2x2VP za objektivy, linebreaker a 4 kartičky) : Chaos Space Marines 12 (2x2VP za objektivy, first blood, warlord a 6 karičiek)
Hr​a bola dobrá a nakoniec tesná, po dobrom začiatku sa mi to ku koncu už fakt trochu ... no nedarilo sa.
Súperovi ďakujem za hru.

To čo sa nepodarilo Vraskovi, dotiahla do konca druhá časť útoku. Úľ Hvill padol, mestom sa šíril mŕtvolný zápach ako z tiel obrancov tak aj útočníkov. Veliteľ Vrask čakal na svoj odvoz. Zničený vrak jeho tanku dohorieval, vzdialený len niekoľko metrov od veliteľa. Po zásahu zbraňou Knighta z neho veľa neostalo. "Cisár ochraňuje" blesklo Vraskovi hlavou pri pohľade naň. Bol to malý zázrak, že sa z neho dostal včas.

Ďalší z mnohých cieľov tejto kampane bol získaný. Dobitím Hvillu získali imperiálne sily dôležitý strategický bod pre pokračovanie invázie. 

Z myšlienok vytrhol Vraska zvuk motora pristávajúcej elyssiánskej Valkýry. Odvoz dorazil. Bol čas ísť.

3 komentáre:

  1. " Obliny sa pozreli na Dettu, jedna melta hitla, dala pen, ignores cover a výbuch."

    "Obliny zmažú assault kanónmi veteráno, ten ignores cover je na nich dosť dobrý."

    Z čoho mali obličky pravidlo "ignores cover"?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No keďže k nim bol pripojený Sorcerer, ktorý si pred hrou hodil na Divination, a to konkrétne kúzlo č. 3 Perfect timing - citujem = "is a blessing that targets the Psyker. Whilst this power is in effect, the Psyker and his unit’s weapons have the Ignores Cover special rule."
      Preto mali ignores cover a dosť to bolelo.

      Odstrániť
    2. ahaaa, tak to verím :). Díky za objasnenie. Sorcerer je cool.

      Odstrániť