štvrtok 5. mája 2016

Dark Angels / Ultramarines vs. Chaos: Space Marines / Khorne Daemonkin (3.000 pts.)

The Tale of Zophael
"The Siege"

+++ Priority Transmition: Coding/Delta/Rouge +++
+++ Recipient: Chapter Master Thyrael +++
+++ Subject: Report +++
+++ Author: Chaplain Zophael +++
+++ Thought for the Day: A single thought of heresy can blight a lifetime of faithful duty. +++

Order of Battle: Dark Angels / Ultramarines
Order of Battle: Space Marines / Khorne daemonkin

Zophael zovrel ľavú päsť. Silové pole zareagovalo okamžite. Modrasté svetlo, ktoré vyžarovalo, osvietilo jeho zbroj a dodalo jej ešte hrozivejší vzhľad. Úder zastavila až vrstva betónu tvoriaceho jednu z hlavných ciest obliehaného hlavného mesta planéty Sirea VII. Telom jeho obete zašklbal kŕč. Zvyšky helmy a geneticky upraveného tkaniva teraz pomaly stekali do malého krátera pod telom. V mieste, z ktorého sa na neho z pod poškodenej helmy škerila hlava zmutovaného mariňáka, neostalo nič. 

Pomaly sa narovnal a pohľadom zhodnotil situáciu na bojisku. Nepriateľ sa dal na ústup. Členovia jeho kompánie likvidovali posledné zvyšky nepriateľského útoku. Náhle ho zahalil tieň. "Sformujte obranu. Pripravte sa na ďalší útok. Nebude trvať dlho, a vrátia sa. Vo väčšom počte." Jeho slová patrili prichádzajúcemu. Neobzrel sa. Vedel, že mu nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Veterán-seržant Gyrdion sa postavil po jeho boku a sledoval okolie. Trysky jump packu na jeho chrbte začínali po poslednom skoku chladnúť.

"Od velenia sme obdržali správu. Pozície Guilimanových synov boli vystavené najťažšiemu útoku. Udržali ich. Nie je ale isté na ako dlho. Vrchný veliteľ žiada o ich posilnenie." Taktický displej jeho helmy mu ukázal pozície Mečov Ultimy. Okamžite pochopil prečo dostali za úlohu brániť túto pozíciu. Nemôžu si dovoliť ju stratiť. Ak by padla, nepriateľovi by sa otvorila cesta priamo do srdca mesta.

"Posily povediem osobne. Jednotky Rufeal, Aisekar, Thifius. Moja jednotka veteránov. Pripojíš sa ?"  Seržant nemohol prepočuť výzvu v kaplanovej otázke. S úsmevom, o ktorom Zophael vedel, že sa seržantovi objavil na tvári napriek helme zakrývajúcej mu tvár, Gyrdion odpovedal. "Bude mi cťou. Ako zvyčajne."

Deploy.
Deploy - Dawn of War
Misia - 5 objektivov, strana skóruje na konci každého turnu danej strany 1VP za každý objektiv, ktorý drží
Night fight - Nie
Prvé kolo - DA/UM
Ukradnu​tá ini - Nie
Turn 1 (DA/UM): Posunuli sme sa trochu dopredu. Veľmi sa nám nechcelo ísť do charge range súpera. Devasti a speedre pobrali pár HP Maulerfiendom. Zvyšná streľba zabili jedného bloodlettera. V zadnom lese je jedno rhino, ktoré flat outovalo k objektivu. Bait is set.
Turn 1 (Chaos): Na termínatorov sa valí Maulerfiend. S rerollom dokáže chargnúť na 11". Chlapák.
Turn 1 (Chaos): Všetko dopredu. Jeden Mauler rozbil zadné rhino, potom ako ho odmietlo trafiť niekoľko mielt. Tacticala ostala zapinovaná. V strednom rhine sa vezie Kharn s ochrankou. Druhý mauler naberie termosky, ale 1W sa sejvne na 5++. A potom mauler dostane dole posledný HP od chainfisty. Havoci nastrelia speedre, ale vďaka 4+ jinku s rerollom savnem všetkých 7 peno/glancov.
Turn 2 (DA/UM): Veteráni s meltami odpaľujú jedného Maulera. Devasti s LC dajú dole 2HP dole zo žlutáska.
Turn 2 (DA/UM): Tigurius vyčaruje na tacticalu nové kúzlo a posúva ju o 18" k soulgrinderovi. Dostane 2 peny a vybuchuje. Assaulťáci chargnú raptorov (vzadu). Tí ujúd na morálku z cc. Termosky chargnú svojho druhého maulera. jedna umiera, ale chainfista opäť úraduje a mauler mizne zo stola.
Turn 2 (Chaos): O opäť všetko dopredu. Motorky misnú obé melty aj krak granát do rhina. Mauler sa zameria na devastov v ruine. Spoza terénu vyskočia possesed s raptormi.
Turn 2 (Chaos): Mauler chargne devastov, ale tí to ustoja, dajú mi dole HP s granátom. Bol by to jeho posledný ale súper si spomenul na IWND a nahodil si jeden HP navyše. Prichádzam o 2 rhiná (chaplainovo a tactikálske), tacticala je následne chargnutá daemon princom. CC ustojím. Ľavý flank sa začína rúcať.
Turn 2 (Chaos): Pravý flank je na tom lepšie. Moja tacticala je chargnutá bloodlettermi a umiera čo to mariňákov, ale aj letterov. Inak všetko.
Turn 3 (DA/UM): Mauler papká devastov. DP zas tacticalov. Moji veti s chaplainom odstrelia pár possesdov. Devasti potom otvoria kharnovo rhino a po salve čo jeho unita dostane do tváre ostáva tam sám. Moji assaulťáci sa valia dopredu.
Turn 3 (DA/UM): Tiggurius skáče zo sternami o 18" (to kúzlo je fakt super a s tiggym je to paráda). Modráčikovia sa valia dopredu, podporavaný mojimi speedermi. Pravý flank súperov sa začína rozpadať. Devasti z ruiny ostreľujú všetko čo môžu. V cc moja tacticala uhryzkáva z bloodletterov.
Turn 3 (Chaos): Kharn s 2 woundami niekam beží. Motorky obiehajú kopec. Mauler doráža devastov. Juggerlord so psami sa zakusne do devastov, do piluje ale málo modelov. Prehrávajú cc, a utekajú o 7" (chýba palec a boli by zo stola). Propa masta taktika, ujsť z cc a nechať tak psov aby sme si na nich zastrieľali. Chaplinova jednotka je chargnutá possesnutými, ale pasnem všetky savy a chaplain to vyrieši pw fistou.
Turn 4 (DA/UM): Všetko strieľa do psov. Speedre, devasti. Moji tactici potom rozstrelia Kharna. Teda všetko okrem toho čo zabilo maulera v ruine (asi devasti s multi meltami).
Turn 4 (DA/UM): Jump packári chargnú zvyšok psov a lorda. Seržant s pw fistou je roztrhaný lordom, ja le zabijem slušne psov s chainswordami.
Turn 4 (DA/UM): Pravé krídlo vyčistené od chaosu.
Turn 4 (DA/UM): Už ostáva očistiť ľavé krídlo. Nejaké motorečky, daemon prince a lord s pár psíkmi. To by šlo.
Turn 4 (Chaos): Motorky sa snažia ešte trochu zamestnať pravé krídlo. Ale bezúspešne. Lord ukrajuje s assaulťákov. Daemon prince chargne devastov, tí ale ustoja combat.
Turn 5 (DA/UM): Chaosácke motorky umierajú. Chaplain chargne daemon princa, challange vychytá seržo od devastov, ktorý DP zožerie. Potom idú veteráni, zredukujú princa na posledný wound a ten posledný mu berie hrdinsky chaplain s pw fistou. Epické.
Turn 5 (Chaos): Posledné modely na stole, jugglord so psom dorazia mojich assaulťákov a konsolidujú do ruiny. Hádžeme na ďalšie kolo a ... nehrá sa.
Konečný výsledok:
Dar​k Angels / Ultramarines 10 (linebreaker, slay the warlord, 8VP za kartičky) : Chaos-Space Marines / Khorne Daemonkin 9 (first blood, linebreaker,​ 6VP za kartičky)
Hr​a bola super, zábavná s kopou epických momentov. Všetkým ďakujem za hru.
A teším sa na ďalšie.

Zophael sa rozhliadal a zhodnocoval výsledok bitky. Zničené transporty budú nahradené. Čo však nemožno nahradiť boli mŕtvi bratia. Opodiaľ apotekár Venstiel ukončoval starostlivosť o telo seržanta Gyrdiona. Kaplán ho vyhľadal hneď ako to bolo možné, s modlitbou pre Cisára za seržantovu dušu na perách. Aké bolo jeho prekvapenie, keď zistil, že zohavené telo stále javí znaky života. Ak sa komatický stav dal nazvať životom. Liečenie Gyrdionovho tela si vyžiada týždne ak nie mesiace. Chýbajúce končatiny budú nahradené, mohutné jazvy sa zacelia. Ostanú len jazvy na tele. Bude na Zophaelovi, aby sa zahojili aj tie vnútorné. Vedel, že seržant to zvládne, poznali sa od základného výcviku, postupovali spoločne. Od určitej chvíle síce každý svojou cestou, ale spoločne.  

Kráčal smerom k veliteľovi Mečov Ultimy. Epistolar Varus bol zabratý do rozhovoru s druhým knihovníkom, ktorý sa zúčastnil bitky. Jeho vysoká postava bola neprehliadnuteľná, aura sebaistoty ho obklopovalo ako druhá zbroj. Zophael vedel, čoho sú tí, ktorých sa dotkol warp, schopní v zápale boja. Varus nebol výnimkou. Podľa správy, ktorú dostal od pilota jedného z Land Speedrov, bol jedným z pilierov obrany. Keď sa k nemu kaplán priblížil na vzdialenosť niekoľkých krokov, náhle ukončil rozhovor a otočil sa jeho smerom. "Vždy bdelý." pomyslel si Zophael.

Pri pohľade na knihovníkovo čelo ostal prekvapený. Leskli sa tam tri malé kovové nity. Znak služby pre Cisára. Dlhej služby. Pristúpil k nemu bližšie a ako prejav úcty mierne uklonil hlavu. "Kaplán." zaznel Varusov hlas. Znel príliš mlado k jeho veku. "Nepriateľ bol porazený. Možno usudzovať, že po tomto strete sa tak čoskoro nepokúcia o nový útok. Utrpeli vysoké straty." odpovedal mu Zophael na nevyslovenú otázku. 

"V mene mojej kapituly chcem poďakovať za vašu pomoc. Bola vítaná s ohľadom na naše stenšujúce sa rady. V blízkej dobe by mali doraziť posily, dve kompánie mojich bratov." pokračoval v konverzácii knihovník. Pri zmienke o posilách si kaplán spomenul ešte na jednu nutnosť, ktorú bude musieť v dnešný deň absolvovať. Krátky rozhovor s epistolarom sa týkal už len taktických záležitostí. Pocit nepríjemnej povinnosti však v kaplánovi zostal.

Zophael spustil nahrávacie zariadenie. Šifrovaná správa sa začala nahrávať. Obsahom nebola dlhá, avšak jej význam bol nesmierny. Mohol ho však pochopiť len potomok Leva. Kaplán sa zhlboka nadýchol. 

"Môj pane, cieľ potvrdený a identifikovaný." 

Pri týchto slovách sa mu vybavil moment z priebehu poslednej bitky. Zahliadol ho len na okamžik. Vzor zbroje a starobylé ornamenty na nej sa mu zdali povedomé. Jediné čo nesedelo bola jej farba. Postava seržanta nepriateľských mariňákov sa otočila opačným smerom, reflexívne zareagoval na pohyb vo svojej blízkosti. V rukách sa mu zablyskla čepeľ. Nezvyčajný meč, odlišný od všetkých ostatných. Výnimočný. Taký, ktorý mohol mať pri sebe len on. Jeho cieľ. 

"Veliteľ Tizrael lokalizovaný. Pošlite Deathwing."

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára