utorok 10. mája 2016

Hobbyzone: Terrain Workshop v MadMaxone

HOBBYTIME

Presne tak ako názov napovedá, v tento sviatočný májový deň (nedeľa 8.5.), sa v MadMaxone stretla celkom prekvapivo nie malá kôpka ľudí.Cieľ bol jednoduchý, sfarebniť čo najviac terénov, ktoré v herni stoja už dlhé mesiace poskladané. 

A možno to raz bude vyzerať aj takto.


A žreb tentoraz padol na 4 ruiny, landing pad a jedno rhino v lese (okrem iného), ktoré na stoloch šediveli už dosť dlho. Ako dobrovoľník a skúsený sprejer (ja nie som sprejer, ale vrajter ak vieš čo to znamená, ŽSR) som si s pridelenou škatuľou urobil miesto pri vedľajšej bráne a započal. Netrvalo to ani pol minúty a už sa ku mne z vnútrobloku hrnul miestny hrdina postaršieho veku. Samozrejme ma obvinil, že som im "skrášlil" bránu. Po krátkom rozhovore a vysvetlení sa z neho dokonca vykľul milovník grafiti. Bol trochu sklamaný keď videl len model, ale tak čo už. Nechápavo pokrútil hlavou a odišiel.

Jeho sused, ktorý následné vychádzal z brány autom, už takej milej povahy nebol a keby mohol tak mi pohľadom uštedrí aspoň 20 bodných rán. Celkovo som sa s tým sprejom v ruke a roztrhanými riflami (však na maľovanie len to najstaršie, lebo ako vieme farby nejde oprať) cítil tak trochu nepríjemne. A nenávistné pohľady okoloidúcich to len potvrdzovali. Haha. 

Kým som sa vrátil, dorazili do Maxonu ďalšie posily. Z jedného airbrushu boli razom dva, a tak aj robota začala odsýpať rýchlejšie ako sa plánovalo. A zrazu bolo na stole viac terénov na maľovanie detailov ako malo byť. Nevadí, lebo dorazili ďalšie posily.   


Čínska manufaktúra v praxi. Mišovi a Ondrovi to s airbrushom išlo jedna radosť.

Len to tak fŕkalo z tých airbrushov

Terénov na maľovanie bolo zrazu nepreberne. Zvolili sme teda najjednoduchší spôsob - vyber si terén a maľuj ako o život. Na začiatok si teda každý zvolil jednu z už rozmaľovanýcha a pustili sme sa do detailov. Pri dôkladnom štúdiu sme teda zistili, že najpoužívanejším prvkom na všetkom sú lebky. Boli všade. Ale naozaj všade. Keď už si človek myslel, že ich má všetky, našiel ďalšie. A ďalšie.

Tu sme prišli na marketingový nápad pre GW. Vydať tzv. "bezle(b)pkový" terén. Na tom by sa v dnešnej dobe jednoducho nedalo prerobiť.


A nie všetci účastníci sa zmestili na fotky, tak ešte menovite pozdravím Aďa a Sama, ktorí sa tiež pridali k spoločnému úsiliu budovať ... Ale to je vlastne do iného fóra.

Keď už sa zdalo, že sme naozaj všetci, dorazila naša jasná hviezda. A aby toho nebolo málo, čo nám doniesol Zrudinko ? Ďalšie terény. Za čo mu všetci ďakujeme. Už bez toho nebolo skoro čo robiť. V najbližšom roku.

A tu je výsledok celodenného snaženia. Už namaľované terény získali razom viac detailov. Tie nenamaľované vymenili šedú plastovú farbu za šedý náter, čakajúci na dorazenie detailov. Roboty ako na kostole, ale pomaly sa to bude dať spraviť.


Výsledok celkového snaženia.

A pár detaiov, fotky sú trochu rozmazané, ale lepšie ako drátom do oka.


Pri dohadovaní sa nad farbou rhina na teréne som navrhol žltú od Imperial Fistov. V demokratickom hlasovaní som bol prehlasovaný. Do úvahy ešte prichádzala modrá od Ultramaríny (zrudi ale doniesol presne taký istý terén, a hádajte s akou farbou rhina ?), ale ani tá neprešla. Tu sa debata zvrhla na debatu o UM kapitule, a ako to, že má najviac sucessor chapters po heréze. No well, tu je pravdivý príbeh o Ultramarines (len pre silné povahy, so silným zmyslom pre humor).


A bude ... červené.

Kockatá podlaha zožala úspech.

Lebky, lebky, lebky.

Slunové mestečko pre Necromundu sa pomaly rozrastá.
A prekvapivo, ďalšie lebky.

Čo dodať na záver ? Všetkým účastníkom veľké vďaka, že si ukrojili zo svojho voľného času a prišli vypomôcť pri tomto "heroickom" queste. Ak sa však udrží minimálne takáto návštevnosť, nemám obavu, že tie terény budú čoskoro vyzerať tip top na tých stoloch.

Nakoľko sa blíži leto a s ním aj pekné počasie a slníčko, čas na trávenie voľného času bude predom daný. A tak som rozmýšľal, že ďalší Workshop by sa mohol spraviť aj niekedy v priebehu týždňa. Od tej piatej do záverečnej. Sú to predsa len cca. 3 hodiny a momentálne je tam dosť terénov, s ktorými sa dá zabávať. Takže ak by bol záujem, stačí napísať a spravíme opakovaný meeting. Vo väčšom počte aj to maľovanie nejako lepšie odsýpa.

Ďakujem za pozornosť a ešte raz všetkým za účasť.

+++ Alessan +++ 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára