pondelok 19. septembra 2016

Astra Militarum vs. Dark Angels (1.000 pts.)

Lost Patrol

Kauffner viedol svoju bojovú skupinu ako vždy, neohrozene v prvej línii. Veril, že jeho Chiméra mu poskytne dostatočnú ochranu pre paľbou od nepriateľa. Za normálnych okolností sa mali nachádzať oveľa južnejšie. Toto však nebili normálne okolnosti. Časť regimentu s podporou kapituly Temných Anjelov, sa zo záhadných dôvodov odmlčala. Prenasledovali jedného z vodcov povstania, slúžiaceho temným bohom, jedného z  bývalých cisárových anjelov smrti. Zradcu. 

Podarilo sa im nájsť svojich cadiánskych bratov. Všetci boli mŕti. Nikto neprežil. Čo však bolo podivné, nikde na bojisku nevideli ani jednu mŕtvolu Temného Anjela. Spojenie s veliteľstvom bolo náhle prerušené a veliteľská Chiméra sa  otriasla pod náporom projektilov. 

Niekto na nich útočil. Keď však Kauffner, skrz priezor vo veliteľskom stanovisku, uvidel kto na nich útočí, neveril vlastným očiam. Dostali sa pod paľbu svojich spojencov. A nič nenasvedčovalo tomu, že ide o omyl.

Deploy: Ja mám všetko na stole, ccs s meltami, vetov s plasmami, exterminátor, executioner a wyvernu. Súper má na stole dve taktikály, jumpakárov s chaplainom a devastov v rhine, v rezervách metly v drop pode, motorky a blek knechtov.
Turn 1 (DA): Všetko ide dopredu, najbližie sa dostane attack bike, ale save na cover zastaví multimeltu. Drop pod s meltami mishapne a ide do ongoing rezerv.
Turn 1 (AM): Vystúpim s vetmi, ignores cover a plasmy sa postarajú o attack bike. Lemanny potom zlikvidujú devastatorské rhino.
Turn 2 (DA): Prichádzajú knechti a ničia chiméru. Drop pod s meltami dáva dole Wyvernu. Devasti si šlapú dopredu s taktikálami a po ľavom krídle letia assaulťáci s chaplainom.
Turn 2 (AM): Veteráni sa postarajú o knechtov. Executioner a Exterminátor o melty s podu, jedna ale prežije. Melty s command chiméry dajú dva hity, dva peny (bez melta range) a explode na drop pod.
Turn 3 (DA): Prídu motorky a mne odíde chiméra. Assaulťáci skúsia charge do vetov, ale jeden umiera na overwatch a nedochargujú. Posledná melta znefunkčný executioner.



Turn 3 (AM): Exterminátor strieľa po motorkách, ale tie všetko ujinkujú. Veteráni pozabíjajú assaulťákov, ostáva chaplain s posledným woundom. Druhí veti sa sunú dopredu a redukujú taktikálu na posledného člena.
Turn 4 (DA): Motorky sa pokúsia zničiť veliteľskú chiméru, ale nepodará sa, ostane s posledným HP. Chaplain uteká preč. 
Turn 4 (AM): Veti prečistia motorky (ignores cover je ... paráda). S druhými vetmi sa posúvam za linebreakerom. Exterminátor okusuje devastátorov.
Turn 5 (DA): Motorkár chargne vetov a ostáva s nimi v cc. Devasti sa dostanú do range s grav kanónmi a prichádzam o jeden HP s executionera, plus som imobilný.
Turn 5 (AM): Veti držia motorkára v cc, Executioner premaže devastov, ale súper hádže dobre cover save inak by bola mŕtva celá unita. Chaplain umira na streľbu od druhých vetov.
Turn 6 (DA): Veti umierajú. Devasti likvidujú Executioner a sťahujú sa k home objektivu kvôli kartičke. Rovnako aj tacticala.
Turn 6 (AM): Likvidujem devastov a commanda sa postará o posledného bikera. Ja držím v deployi súpera objektiv. Posledných mariňákov už nemám ako doraziť. Hádžeme na 7 kolo a nehrá sa.
Výsledok:
Astra Militarum 13 (first blood, linebreaker a slay the warlord, 10VP za kartičky) : Dark Angels 10 (10VP za kartičky)
Super hra, za ktorú ďakujem a teším sa na ďalšie. 

Veliteľská jednotka prežila. Kauffner tichou modlitbou poďakoval Cisárovi za ochranu. Za to, že prežil tento neočakávaný stret. Vzduch sa znenazdajky naplnil vôňou ozónu. O pár sekúnd na to sa pred ním zhmotnili mohutné postavy, farba ich brnenia, pripomínajúca farbu vybielených kostí, mu pripadala povedomá. V ich čele stála postava bez helmy. V poryve vetra začul jeho stručný príkaz: "Calibanský protokol aktívny. Zabite ich všetkých."

Kauffnerovu skupinu "Nezlomných" nikto viac nevidel medzi živými. Záznamy regimentu označili ich zmiznutie stručným skonštatovaním - Zabití v akcii. 

Nikto sa nikdy nedozvedel, že v ten deň kapitula Temných Anjelov zajala jedného z "Padlých" a v útrobách jednej z lodí, ktorá opustila bojisko mimo bojového plánu, ho doviezli ďaleko od vojnovej zóny do útrob svojej pevnosti. 

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára