pondelok 12. septembra 2016

Escalation League 2016/2017



Slovo na úvod:


Po pár (a to skoro doslova) miniturnajoch v Kill-teamoch, ktoré dopadli celkom pozitívne, nielen herne, ale aj účasťou, by to chcelo spraviť nejaký nový projekt pre trochu nekonzistetntnú komunitu W40k. A keďže na organizovanie kampaňového hrania sa necítim (a rovnako na to ešte nie je dostatok odhodlaných ľudí, čo pri nej aj vydržia), padla voľba na celkom funny formát - Escalation League. O čo ide ?

Predovšetkým o to, aby ľudia začali maľovať svoje armády, ktoré im stoja v poličkách a začali hrávať, pričom sa o svoje hry podelia aspoň nejakou tou fotkou a komentom na internete, lebo prečo sa nepochváliť namaľovanou armádou a hrou na peknom stole, že áno


Cieľ ligy:

Podporiť hráčov nielen v hraní, ale predovšetkým v postavení a namaľovaní novej armády, premaľovaní starej, alebo v rozšírení tej aktuálnej. Konečná bodová hodnoty armády ku koncu ligy je 1.500 bodov. Okrem armády si hráči zároveň vytvoria sadu šiestich "objektiv markrov", ktoré sú stále nedostatkovým tovarom pri každej hre.

Predovšetkým by som bol rád, aby bola liga zameraná na hobby aspekt W40k, ktorý je myslím v našej komunite zanedbávaný, a to na modelovanie a maľovanie modelov. Hranie bude tiež jej súčasťou, ale nebude naň kladený taký dôraz (samozrejme nejaké minimálne požiadavky na odohrané hry budú). 

Zároveň by som bol rád, aby hranie počas ligy trochu stmelilo komunitu, aby sa ľudia stretli aj na živo pri hraní, nepoznali sa len vo forme profilových fotiek a diskusiách na nete. 

Samozrejme účasť nie je obmedzená len na Bratislavu a Slovensko, ak by bol záujem, od októbra začínajú v Čechách turnaje, kde sa dá v rámci programu dohodnúť odohranie pár hier v rámci ligy.

Program:

Liga začne v októbri, od 15.10.2016 (môžeme spraviť v maxone otvárací hrací deň, ak bude záujem a otvorené). Do tohto momentu máte čas na prípravu armády na prvé kolo, kde začneme s 500b. a formátom Combat Patrol Force. Každý mesiac sa bude bodová hodnota armády zvyšovať o 250b., a tomu sa prispôsobí formát armády (CAD s určitými obmedzeniami). Bodový limit na každé kolo je nutné minimum, s ktorým môžete hry odohrať (hrať môžete hrať aj na vyššie body, podmienkou je ale full paint modelov).

Každý hráč sa môže ligy zúčastniť s jednou armádou podľa platne vydaného kodexu od GW. V tomto prípade nebudú povolené FW pravidlá (môžete ale použiť FW modely na hranie armády podľa príslušného GW kodexu, podmienkou je aby modely zodpovedali armáde, teda žiadny lojálny SM hraný ako chaos mariňák a naopak). Formácie nebudú povolené, ale prípadné pravidpre modely z rôznych rozšírení (kampaňové knihy, supplementy) bude možné po prípadnom posúdení adekvátnosti (posuduzujem ja a len ja).

A aby ste boli pripravený na prvé kolo, armádny FOC (prípadne ak chcete CAD) je nasledovný:
1 HQ
1-3 Troops
0-1 Elites
0-1 Fast Attack
0-1 Heavy Support
1 "kĺzavý slot" pre Troops, Elite, Fast Attack alebo Heavy Support

Nie sú povolené modely s viac ako 2W s výnimkou HQ, troops slotu a swarmov (ak by s tým bol problém, vyriešime individuálne).
Lietadlá, lietajúce monštrá (FMC). Lords of War a Fortifikácie sú pre toto kolo zakázané. Žiadny model nemôže mať 2+ save, alebo kombináciu 2+ savu a 3++ invulu (ak by niekto chcel hrať terminátorov, vieme to ešte prediskutovať).
Nie sú povolenú žiadne vozidlá s vyšším AV ako 12 (týka sa každej strany) a ráta sa aj s bonusmi za wargear alebo špeciálne bonusy, ktoré pridávajú body k AV.   
Tieto obmedzenia platia na prvé kolo, pred každým ďalším budú zverejnená aktualizácia obmedzení. 

 
Prihlásenie a účasť:

V tomto ohľade chcem všetkých požiadať, aby brali prihlásenie a účasť na lige záväzne. Podmienky sú minimálne, a ja očakávam minimálnu snahu od všetkých zúčastnených. To znamená, že ak v akomkoľvek bode ligy nesplníte minimálne minimum, dostanete ďakovný kopanec do ... a poďakovanie za účasť. Nechcem nikoho odradzovať, ale ak ja budem míňať svoj čas na dohľad, počítam s tým, že vy ho trochu miniete na ligu.

Prihlásiť sa môžete do 30.09.2016 a to emailom na: tomas_bernat@yahoo.com, prípadne pm na fb alebo hofylande. Prihláška musí obsahovať:

- meno/prezývku,
- armádu, s ktorou plánujete hrať (povolená je jedna armáda na hráča),
- poznámku, ako sa plánujete ligy zúčastniť (maľovanie, hranie, čoho a asi koľko, aby som mal predstavu a vedel sa prípadne odhodlať na nejaké skupinové akcie v mm),
- iné postrehy.

Spomínal som minimálne podmienky na účasť v lige. Mojou predstava je nasledovná:
- namaľovaných 250b. za mesiac (začína sa na 500b. ak by to bolo veľa, dajte mi feedback, môžeme posunúť začatie hrania na koniec októbra),
- odohratá aspoň jedna hra s účastníkom ligy za mesiac,
- zverejnená aspoň jedna fotka z ligovej hry za mesiac so stručným komentom k priebehu hry (najlepšie na fb Warhammer SK) a ohodnotením fair-play faktoru na strane súpera,
- update armádneho foto po každom mesiaci (to znamená, že k začiatku ligy bude potrebné mi poslať fotku začiatočnej armády na 500b.).

Nemyslím si, že by to bolo niečo strašné, čo by sa nedalo zvládať. A samozrejme k účasti, predovšetkým hracej, bude patriť aj fair-play. Keďže predpokladám účasť nielen ostrieľaných veteránov, ale aj ľudí čo hrávajú len málo prípadne začínajú, žiadam všetkých o pozitívny prístup k hraniu a podporu nováčikov. Žiadny dick-contest sa akceptovať nebude. Ak budete dostávať na stole náklad, každý ho prijmete z úsmevom na tvári a vyrovnanosťou Esa Rimmera, žiadne vyplakávačky, hádzanie kociek a rage quity !!!

Ak by bol záujem zúčastniť sa ligy hráčmi mimo Bratislavy, nie je problém sa dohodnúť na individuálnych podmienkach (chodíme predsa do Čiech na turnaje, kde sa večer dá odohrať s prehľadom malo-formátová hra aj po celom dni hrania) účasti. Takže žiadne obavy.

Bodovanie:

Za svoju modelársku prácu na armáde (modelovanie, konverzie), maliarsku časť ako aj za hracie výsledky budete ohodnocovaní priebežne v priebehu ligy bodmi. Na bodovacom systéme sa pracuje a bude zverejnený začiatkom októbra, po uzavretí registrácie.

Na konci ligy bude práca na armáde ako aj herné výsledky zosumarizované a víťazi jednotlivých kategórií aj odmenení (priateľské potľapkanie po pleci, nehynúca sláva a uznanie Cisára/iných príslušných autorít).

Slovo na záver:

To by bolo na úvod asi všetko. Dúfam, že sa teda zúčastníte v hojnom počte, bude to motivácia pre všetkých nielen skladať a maľovať, ale aj hrať. Čakám na prihlášky. 

Emperor protects !!!

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára