piatok 9. septembra 2016

W40k - Turnajová jeseň/zima 2016



Začína nám jeseň, a s tým je nezmazateľne spätý aj začiatok jesennej turnajovej sezóny. Takže aby ste si udržali prehľad, prípadne si vedeli naplánovať kam by ste išli a kam nie, v skratke vám odprezentujem, čo nás v najbližšej (ale aj vzdialenejšej) dobe čaká. A bude toho neúrekom.

Assault on Black Oil



Séria obľúbených jednodňových miniturnajov v brnenskom klube pokračuje aj na túto jeseň. Môžete sa pripraviť na nové poňatie hrania s kartičkami (sám som zvedavý ako bude vyzerať vyťahovanie kariet do deku). A tradične sa môžete tešiť na príjemné prostredie. Základné údaje o tom prvom z tejto jesene.

Dátum: 24.09.2016
Formát: miniturnaj na 1.250 bodov
Propozície: TU 

Pre ilustráciu, report z toho posledného. Ale je lepšie zažiť na vlastnej koži.

Ogr Cubb Immitis



Ako je zvykom, sezónu "veľko" formátových turnajov odštartuje pražský Ogr Cub. Tentokrát s novinkami ako je povolenie FW modelov, 2 detachmenty a dokonca aj nejaký ten paint vám vie priniesť výhodu do hry. Oproti ostatným ročníkom (alebo skôr polročníkom) klesla bodová hodnota armády. Uvidíme aké budú odozvy. Každopádne sa je na čo tešiť.

Dátum: 08.10.2016 - 09.10.2016
Formát: turnaj na 1.500 bodov 
Propozície: TU

Moja posledná účasť z veľmi zábavným listom z pred roka. Tohto roku mi to nevyjde, čo ma veľmi mrzí, lebo propozície vyzerajú dobre a z dvoch účastí na jesenných "ográčoch" som si doniesol nielen kopu dobrých hier aj ale aj spomienok.

V.(eľmi) R.(etro) T.(urnaj)




Po úspechu predchádzajúcich dvoch podujatí z produkcie Katcher/Potan Entertainment sa môžeme tešiť na ďalší "semišhammer" turnaj. V tomto prípade v retro duchu starého warhammeru (na ktorý si ale nie všetci pamätáme), v príjemnom prostredí, s cateringom deluxe povahy a hektolitrami piva. Čo viac treba, však ? Tešiť sa môžete aj na špeciálne misie, ktoré vám ozvláštnia hranie klasického W40k.

Dátum: 28.10.2016 - 29.10.2016
Formát: turnaj trojíc na 1.850 bodov
Propozície: TU

Report z prvého z (ako to vyzerá) dlhodobej série. Aby ste vedeli, čo vás čaká, aj keď je pravda, že propozície sa od posledna trochu zmenili.

Karak



A ďalším v poradí bude moja srdcovka. Hradecký Karak. Oproti minulému roku, ktorý sa viezol vo formáte Highlander sa tohto roku dočkáme zmeny. Hranie bude trochu klasickejšie. Prisľúbené boli 2 detachmenty, super-heavy, FW modely a povinný full paint (ale to už je nejaký ten piatok podmienka). Plus teda ETC faqy na pravidlá (alebo možno skôr balík domácich pravidiel na ich základe). Každopádne je sa na čo tešiť. Minimálne na tričká s motívom Dark Angels, ako víťazov overal kategory z minulého roka. 

Dátum: 12.11.2016 - 13.11.2016
Formát: turnaj na 1.750 bodov
Propozície: zatiaľ nie sú, ale budú (hádam čoskoro)

Posledná účasť na Karaku vo forme fotiek a písmenok.

Naz-ghul cup 


O minulorčnom nultom ročníku multi žánrového turnaja spievali oslavné ódy jeho účastníci ešte dlho po jeho skončení. A tak by možno nebolo od veci presvedčiť sa, či sa ich príbehy zakladajú na skutočnosti, alebo boli iba zmámení "alko" mokom. Každopádne neváhajte a rozmýšľajte. 

Dátum: 09.12.2016 - 11.12.2016
Formát: multi-kulti turnaj s účasťou W40k 
Propozície: TU
Pozn.: pre W40k a WZR je rezervovaných 30 miest, kto sa prvý prihlási, ten ide, plus kto nezaplatí registračný poplatok do 14 dní od prihlásenia, je presunutí medzi náhradníkov, takže pozor

Zlobr Liga 

 

A na záver informácia o spustení zaujímavého projektu W40k v rámci zoskupenia miest Brno-Ostrava-Zlín, kde sa rozhodli sériu miestnych turnajov spojiť do jednej ligy. Trochu proma nezaškodí a tak ak by ste rozhodli zapojiť sa, ste vítaní. Bližšie informácie získate na fb stránke projektu.  

Dátum: rôzny (kalendár plánovaných akcií)
Formát: séria na seba naväzujúcich turnajov, bodová hodnota rôzna
Propozície: TU.

Na záver

Dúfam, že vás z bohatej ponuky niečo oslovilo a vidíme sa v hojnom počte, ak nie na každom, tak aspoň na väčšine uvedených akcií.

POZN.: V prípade ak mi unikla nejaká W40k akcia, ktorá sa plánuje, kľudne mi napíšte. Rád ju zaradím do uvedeného zoznamu. 

4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. No tento rok to vyšlo nejako zle. Na ten víkend mám 2 chaty, kolegovu oslavu narodenín a OC. Potrebujem stroj na klonovanie. :-)

      Odstrániť
    2. Ja to skusim ako obhajca z minuleho roka... ale este musi zasadnut rodinna rada :) skusim :)

      Odstrániť
  2. A pak že je 40k mrtvá hra, lol. Děje se toho tolik, že taky nestíhám...

    Ramses135

    OdpovedaťOdstrániť