streda 25. apríla 2018

Chaos Daemons vs. Black Guard (1.250 pts.)

The Daemonic Incursion

Pokračujeme ďaľšou hrou do kampane. Tentoraz proti Khorňákom v čisto démonickej zostave. Bude to zaujímavé, lebo proti démonom nehrávam moc často a neviem vôbec čo od nich čakať. Teda od týchto khorňáckych. O zvyšných sa človek čo to dočíta na nete.


Moja primaris marína tentoraz v zložení kapitán v gravise, libby a chappy na jp, 2x5 Intercessorov, 1x5 scoutov, 3x Agressor, 5x Hellblaster, Apotekár, Vlajkonoš a Chapter Champion. K nim patrol detachment gardy s Company commanderom, 2x10 infantry squadami a Bullgryn bodyguardom so štítom a granátometom.


Proti mne sa postavia 2 heraldy na juggernautoch, 5x10 Blofletterov, 10x dogz, 11x dogz, 3x Skullcrushers a Soulgrinder.



Hráme misiu z chapter approved Scorchearth (skórujú sa objektivy na konci hráčovho turnu) a deploy je assault niečo (šípka do stredu stola).

Deploynem gardu na pravom krídle, marínu na stred, scoutov na ľavo a do infiltrácie idú agressory s champom a chaplainom. Vyhrám prvé kolo, súper neukradne a ja začínam. Infiltrátory idú na ľavé krídlo otravovať súpera.



Démoni zaberú celú deploy zónu. Nejaké jednotky sú pripravené na summon.




TURN 1

Plameňomety sa pohnú a spália skoro všetkých bloodletterov, posledného zabije chaplain s bolt pištolou. Zvyšok streľby je nezaujímavý a zabijem asi len 2 psov.


Odveta je charge do infiltrátorov. Crushery rozsekajú kaplána, a načnú champa. Agressorov zožerie jednotka summonutných bloodletterov. Môj champ ide s 4A, hitne všetky, woundne 3 a na z 3D3 damagu dám ... 3 lebo padne 1, 1 a 1. Ach jaj.



TURN 2

Rozstrielam jednotky bloodletterov v strede stola najskôr lasgunmi a dokončím boltrami. Fokusnem sa s plasmami na psov vzadu. Prežijú 3. Champ ide do crusherov, hitnem 4x a na wound na 3+ hodím 2, 2, 2 a 2. Ech.


Soulgrinder zabije jedného plazmiča v ruine a so psami chargnú gardistov. Prežijú dvaja. Druhá unita psov chargne Intercessorov na rohu budovy, ale zvládnu zabiť len jedného. 



TURN 3

Unita gardistov s Bullgrynom rozstrieľa Blootletterov pri kontajneroch.

Druhí gardisti si fallbacknú. Libby dá 5 a 6 na smite do soula a súper mi ho zmaže 2x6 denyom od psov. Soulgrinder následne dostane sprchu prepálanej plazmy (nezabije ani jedného) a 8W dole. Psy umrú na boltre. Prvý sa na grindera rozbehne bullgryn bodyguard. Dostane dva hity od kanóna, nič nesavnem a bullgryn sa rozprskne. Kapitán s kúzlom a warlord traitom na plus atack chargne, 7 útokov na 3+ s rerollom 1. Hitnem 2x. Áno presne tak. A woundnem raz. Súper to savne. Naspäť ale tiež padne súperovi čočka a strácam len 2W.



Vykúzlený bloodlettery chargnú vlajkoša a intercessorov v ruine, ale nezabijú nikoho (vlajka ostala s posledným woundom).

Kapitán potom prežije aj vďaka súperovým kockám a na oplátku dá grinderovi 6W a zabíja ho. Psom prichádza na pomoc herald a zabíja všetkých intercessorov. 





TURN 4


Plasmy postrieľajú zvyšných psov (ani jedna sa neupiekla). Kapitán s intercessormi prečeše Bloodletterov. 


Libby si potom vyšliapne na heralda a ... neoplatí sa mu to, nakoľko umiera. 



Crushery v ruine likvidujú scoutov. Súper sa len presunie na objektivy a chargne mi heraldom kapitána. Zredukuje ho na posledný wound. Ja ho rozsekám na kašu a pomstím hrdinného libbyho.



TURN 5

Rozstrieľam druhého heralda. Súper už len stojí na objektivoch.


GAME OVER

Black Guard 17 (first blood, slay the warlord a 15 za  obj.) : Chaos Daemons 11 (11 za obj.)

Takže dojmy a pojmy. Začiatok bol celkom brutal, keď som v kombate spravil veľké trt a v 1 kole stratil všetky jednotky z infiltrácie. Tí bloodlettery boli celkom brutal keď chargli a mali poblíž heralda, -3ap bolelo. Ich zas boleli lasguny a boltre. 

Plasmy. Napodiv sa žiadna neupikela za celú hru. Jedného plazmiča čo zabil grinder potom apotekár oživil s 1W (samo s rerollom za posledné cp). Ale po 3 hrách konečne robili čo mali a neumierali po prvej streľbe.

Gardisti tam boli kvôli fluffu a chcel som už vytiahnuť aj ich modely. Bullgryn síce zdochol na overwatch ale rovnako to moholo byť kapitán v gravise. Takže v podstate ho zachránil. Čo bola jeho úloha. 

Kapitán v gravise opäť ustál fighty, a s kúzlom (might of heroes) a tratiom (sword of imperium) tých 7A so S10 vie zabolieť. Aj T6 je fasa. Kaplán sa v hre moc neohrial a libby čo to buffol a potom zhebnul. Nie je to char moc do kombatu.

Súperovi ďakujem za hru a Vám čitatelia za pozornosť.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára