štvrtok 19. apríla 2018

Road to MR: Black Guard w/Atrapos vs. Death Guard (2.000 pts.)

The Demise of the Corax Talon


Počas krížovej výpravy vyhlásenej samotným primarchom Guillimanom bola na účasť v nej určená čast kapituly pod označením Coraxov dráp. Pozostávala z 4. kompánie a niekoľkých elitných elementov, vrátane neslávne známej jednotky Sternguardov - legendárnych Strážcov. 

Bojová skupina sa zúčastnila bojov v systéme Konor, kde imperiálny regent pátral po svojom zradcovskom bratovi - Mortarionovi, strojcovi útoku na planéty Ultramaru. Posledné hlásenie podala po víťaznom boji na púštnej planéte Duarlis, kde zničila posledné ohniská vzbury. Hlásenie kapitána Tirxesa obsahovalo lokácie, ktoré ešte mali byť preskúmané pred opustením planéty.

Išlo len o pozostatky niekoľkých obývaných zón, teraz spustošených chorobami a morom, kde obyvateľstvo nemalo žiadnu šancu proti prisluhovačom Nurgleho. Rutinná kontrola šedých miest, ktoré nemali byť žiadnou hrozbou. Kapitán v nahrávke výslovne vyjadril svoj názor nad zbytočnosťou takéhoto postupu. 

Ale na druhý deň jednotky pod jeho velením vyrazili, aby preskúmali ruiny miest a potvrdili, že hrozba na planéte pominula a kapitula sa môže zapojiť do bojov na inom mieste. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Po Admechu a Necronoch bolo na čase vyskúšať niečo iné ako účastníkov a keďže si to po okolí poletuje namaľovaný primarch Death Gardy, voľba padľa na neho.

Ja v štandardnej zostave ako posledné hry. A keďže maľovací progres je nula, tak aj s proxami (DA veteráni ako sternguarda a Scioni ako Reivery). Súper vyloží vvšetko do deploya, ja dávam do infiltrácie sternov, agressorov a reiverov. Knechta dám oproti Mortymu. Zvyšok okolo neho.

Hráme misiu z Chapter Approved, kde sa skórujú objektivy na konci turnu každého hráča plus k tomu kill pointy. Kartičky sú klasika tri na ruke. hod o prvé kolo štandardne prehrávam (4 hry po sebe) a ini neukradnem. Takže sterni a reivery idú do deploya, agressory podporia jedných scoutov.


A čože tam DG mala okrem Mr. Big M. ? Démon princa, lorda (bez upgradov) a chrliča ohňa. 2x3 nurglingov dopĺňalo 2x7 pláž mariňákov v rhinčách. Podporu potom tvorili dve flamrové drony, hellbrute s lc/ml a crawler.


TURN 1

Všetko frčí dopredu. Lieta to celkom rýchlo. Na flamer a mortar umierajú scouti (FB pre súpera) a na smite 1 agressor. Ja na oplátku štartujem knechta a hor sa na lov primarcha. Plazmiči dajú dole 3W na drone. Sterni asi 4 na druhej. A to je všetko. Chaaaaarge. Knecht nabehne, 4A, 4 hity, 4 woundy (každá za 6D). Súper hodí 3 z 4 invulov na 4++. A potom 3 z 6 fnp. A dpc. Not as planned. Naspäť dostanem vuvuzelou a šup dole 9W (ani 4++ za cp nestačil). 



Streľba od reiverov, intercessorov a preriedi nurglingov, ale v chargi neviem zabiť posledné platičko, ktorému ostáva 1W. 


TURN 2

Vystúpia Plague mariňáci z rhín. Jedna grupa mi zabije scoutov. Druhá potom chargne Intercessorov. A zabije ich do posledného. Mortar zabije jedného plazmiča. Drony otravujú druhú jednotku intercessorov. DP vybaví Agressorov. 


Ja sa predbehnem v cc a udieram do Mortyho. Strácam ešte 1W na smite a ďalšie 2 mortaly dáva nejaká aura, takže sa zhorší profil. Aj s rerolmi na 4+ na hit trafím len 2x a woundnem 2x, jeden invul a zas 3 z 6 fnp. Naspäť si Big M. hádže útoky na 2+ s rerollom 1, wounduje S16 na 2+ samo s rerollom (a ešte dáva dole knechtovi T o -1). Ostávam na 6W. Fallbacknem a strieľam. Kanón dáva 1 takže dostávam mortal. Posledný profil a idem na 5+. Nič netrafím, chargnem, dostanem nejaké mortaly, nič netrafím v cc a dostávam naspäť 2w za 11D dokopy. A to je neslávny koniec knechta v tejto hre.


Zvyšok armády si vedie lepšie, sterni postrieľajú plague marínu, v cc síce nedorazím posledných 2 kapitánom a techmariňákom (kapitán 4W, súper savne na armour a čo nie na armour tak na fnp, tachmarín dá 2W, fail armouru a na fnp 5 a 6, well). Takže zvyšných 2 mariňákov nakoniec skolí hod na morálku. Reivery chargnú druhú jednotku plážakov, nasypú z 31A asi 13W a komplet sedmička sa porúča k nurglemu.

A okrem knechta teda faily idú ďalej. 4 plasmiči strieľajú osem rán na DP. 3 umrú (s rerollom 1 za kapitána), dajú 4W (každá 2D), ale prejdú len 3W. Následne ho nastrieľajú inceptory, nasolia to slušne (asi 7W) a ... po hodoch 1W dole. Hmm.

Nevadí. Ospevovaný kapitan v gravise dá charge do drony (stratí 3W), hitne 4x, woundne 3x, na 5++ prejde 1W s 2D a cez fnp prejde 1. Musím sa priznať, že v tomto momente pre mňa akosi hra skončila.


TURN 3-5

DP zožerie Inceptorov. V overwatchi na DP v ďalšom kole umrie hellblaster. Morty pozametá kapitána, techmariňáka. Drony dokončia kapitána v gravise a sternov. Reiverom sa podarí doraziť lorda, ale plameňometa nie a nie zabiť. A keďže ten skončil s 1W a na plameňomet hodí 5W, zabíja utekajúcich reiverov, drony dokončujú servitorov a ja na stole nemám ani jeden model.






GAME OVER

Konečný stav.
CRUSHING VICTORY DEATH GUARD !!!


Well inu, čo napísať. Knecht, čo bola jediná hrozba proti Mortymu failol ale epicky. Zvyšok armády sa držal do momentu kým sa morty nedostal z cc. Potom už bolo viac menej rozhodnuté.

Moje hody prvé tri kolá bola totálna žumpa. Ale mega totálna. Plasmiči 4 hru po sebe fakt nič nespravili (okrem toho že zdochli jak žebráci v 2 kole). Nevyhraté 1 kolo zas znamenalo 3 minuté cp za nič. Trochu cítiť aj nemožnosť ds v 1. kole, lebo nemám ako donútiť súpera reagovať na deploynuté jednotky.

Súperove hody. Ako 1 kolo to bolo zábavné, 2 kolo to bolo utrpenie a 3 kolo to už bolo jedno lebo hra v podstate skončila. Toľko hodených 5++ a fnp si budem fakt dlho pamätať (príkladom bol nurgling s posledným woundom, ktorý savol 6w po sebe). Ale zas, zahral som to asi moc agresívne (next time asi bude lepšie zničiť drony a DP a nechať si mortyho lietať a čo to pozabíjať), mám s listom za sebou 3 hry, súper so svojím výrazne viac. Hádam sa ešte stretneme v odvete.


Takže v blízkej dobe ma ešte čaká cadiánska tanková garda a budem mať majoritu listov čo idú na magor zvládnutú. Dúfam teda, že bude platiť ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Ďakujem za pozornosť.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Obrazový záznam bol knihovníkovi Ash´raxovi doručený bezodkladne. Nájdený v opustených ruinách planéty pri výkopových prácach prieskumníkov znamenal pre kapitulu veľa. Bol dôkazom toho, aký osud postihol Coraxov dráp. 

Uplynulo 150 rokov od ich nevysvetliteľného zmiznutia. Mnohí ich obviňovali zo zrady, že sa odvrátili od Cisárovho svetla. Nie však Ash´rax. S kapitánom Tirxesom absolvovali náročný tréning pri ich uvedení do kapituly, a odmietal veriť, že v jeho starom priateľovi by sa niečo také aké zrada mohlo skrývať. A tu mal dôkaz, ktorý očisťoval nielen jeho meno.

Videl, z pohľadu techmarína, ktorého prilba zaznamenala posledné minúty boja, ako Mortarion úderom svojej zbrane ukončil takmer storočnú službu kapitána Tirxesa, Videl, ako sa jeho prisluhovači prevalili cez posledné pozície jeho bratov. Videl, že za zmiznutím Coraxovho drápu nebol vzdor voči Cisárovi, ale práve naopak, nehynúca loajalita a viera v Jeho silu. 

Mená všetkých mŕtvych boli zapísané do kroník kapituly, aby tam navždy pripomínali ich skutky.

+++ Alessan +++

2 komentáre: