pondelok 30. apríla 2018

Orks vs. Black Guard (1.250 pts.)

Da Fight !!!

V ďalšom kampaňovom boji sa moja Black Guarda postavila proti novej hrozbe. Orkovia sa bez ohlásenia vyrojili na povrchu planéty a tak opäť nastal čas veľkého xenos upratovania. Nakoľko som nestihol domaľovať Inceptorov, tak stále mariňákom pomáhal mikro detachment gardy.

Orkovia nasadili nasledovné: Weirdboya, Meka s KFF, 30x boyz, 20x boyz a 10x boyz, 5x Flasg Gity, Killa Kan, Bombera a Gorkanauta (dúfam, že som si ho nepomýlil). Kocky chceli, aby sme hrali opäť misiu ako naposledy (na konci turnu vp za držaný objektiv) a aj deploy bol identický, šípka na stred na dlhých hranách stola. Opäť hráme nepriehľadné spodné poschodie.




Rozložili sme teda objektivy a začali s deployom. V ruine napravo je 20cka boyzov, vedľa gorkanauta 30ka a 10na je v ruine na pravo. V gorkovi sú ešte flashgiti, za ním je mek s fieldom.

Moje pravé krídlo stráži garda, na ľavom je marína, plasmy v ruine s apatekárom. Pred nimi za barákom sú ešte scouti a kaplán, ktorý infiltroval. S ním sú v infi ešte Agressory a Champion, ktorí idú dopredu otravovať jeden z blobov orkov.






TURN 1


Všetko ide dopredu, lietadlo zabíja pár mariňákov. Gorkanaut strieľa a premaže jednotky primarisov, kde ostáva len seržant. Weirdboy potom teleportne 30ku boyzov a začína zábava. Prichádzam v shootingu o ďalších Intercessorov. Potom charge a ostáva tam seržant (9 intercessorov dole, auuuu). 



Na ľavom flanku skúsia boyzovia ustrielať Agresorov, ale nedarí sa im. Prejde len 1 wound, čo je celkom pozitívne. Killa kan sa netrafil a tým skončilo aj súperovo prvé kolo.




Do kombatu sa pripoja moji charaktery, kapitána, librarian aj ancient a začína férovka ako vyšitá z policajného archívu. Plazmy to nakopú do lietadla a dajú mu dole 6W, samo sa dvaja upečú kvôli -1bs. Echh. Boostnutý kapitán urobí asi najviac škody, ale ide to pomaly, tých 30ks je fakt dosť. 




Agressory. Long story (čo sa týka hádzanie kociek) short - zabili 15 orkov, 5 umrela na následnú morálku. Champion ešte dobehol na objektiv, aby dobre bolo a aj dáke puntíky.




TURN 2


Gorkanaut sa hrnie dopredu. Vyskočia si z neho Flashgiti, ktorí sa oprú s Gorkom aj Killa kanom do Agressorov, ale pretlačia iba 1W. Okolo champa to len tak svišťalo projektilmi. Garda robí to čo vie najlepšie vyčkáva. Teda až na Bullguarda, ktorý beží na pomoc do cc, lebo vie že sa bude hodiť každý útok proti blobu.






Ech. Close combat vyzerá úplne zle. Libby na poslednom wounde. Kapitán s poslednými 2. Ancient už len s 3. A orkovia stále v presily. Musím povedať, že najviac ma bolí Nobb s big chopou čo dáva D2 s -1ap. Lietadlo zabíja hellblastera. Kaplán čo si naskočil k objektivu je najskôr smitnutý a potom dostrieľaný desinkou boyzov. 




Libby kúzli Migh of Heroes na kapitána. Check. Potom smite. 6 a 6. Zabíja, poberie pár orkov (tu sme to zahrali trošku zle, dal som 6 na mortale a odobrali sme orkov, potom sme pozreli čo vlastne robia perily a tak sa orkovia nejaké orkovia prihodili späť). Umiera aj seržant a aj Kapitán. Vlajkoš sa vyhol vaäčšine útokov. A dovalila sa posila v podobe Ogryna, ktorý zabil 4 orkov. Apotekár pričaroval 1 plasmiča s 1W. Tí potom dajú dole lietadlu ešte 2W.




Gardisti vyskočili z krytu a zabili 3 gitov. Killa kan bol naflambovaný, ale dostal iba 1W. Potom ho teda chargol champion a pretlačil 3W. Naspäť dostal pästičkou a ostal mu posledný wound.




TURN 3


Agressory boli vyhodnotení ako najväčší threat a tak sa o nich postaral samotný Gorkanaut. Najskôr ich nastrieľal aj s Flashmi a posledného zadupal v close combate. Giti chargli champa aby pomohli opravenému Killa kanu. Champ prežil a na oplátku nielenže zabil oboch gitov, ale dokončil aj Killa plechovku. Jedna jednotka gardistov si to cez move, move, move dobehla do ruiny k objektivu.



Bullgryn si fallbackne k objektivu a zvyšok orkov je rozstrieľaný a rozsekaný Hellblastrami. V pozadí s poza roku vybehla posledná unita boyzov potom ako rozsekali scoutov čo im stáli v ceste.



TURN 4


Pamätáte si na gardistov čo vybehli z krytu. No a stalo sa to, čo sa takým gardistom stáva. Umreli. Tí v ruine na streľbu, ti pred nautom na dupotavé tango v close combate. Ostal len commander v ruine, tíško aby na seba neupozornil. 




Orkovia potom nastrieľajú Ogrguarda s posledným woundom, ale 2+ save sa ukázal spoľahlivý. Ostal som prekvapený. Následne boyzovia failnú charge. Hmm. Takže šanca na dohratie trošku zablikala. Prichádzam o jedného Hellblastre.




Apotekár privolá plazmiča a tí spoločne s Ogrynom nastrieľajú boyzov, a posledných finišne v chargi posledný dych lapajúci abhuman. Commander sa cíti v bezpečí. Ale ...





TURN 5


Z gorkanauta vybehne s váhaním Mek a chargne commandera. Dáva mu dole 2W a ja jemu na oplátku rovnako 2W. Hmm. Vôbec to nevyzeralo zle. Ogryn si odnesie väčšinu streľby od lietadla, 1 hellblaster umiera. Tu mi pomáha chapter tactica s -1W (kde pre lietadlo s postihom -1 za poškodenie som nezasiahnuteľný).





V pokračujúcom fajte medzi commanderom a mekom dávam 1W ale dostávam 3 a nesavnem 2, takže commander sa porúča (škoda mohol som uhrať slay the warlord na mekovi, ale tak nabudúce). S poslednými 2 modelmi sa porúčam za bedne mimo line of sight. A našťastie končíme.




GAME OVER

Orks 11 (first blood, slay the warlord, 9vp za objektivy) : Black Guard 12 (12 vp za objektivy).

Čo dodať ? Ech bol to good da fight !!! Tá kopa tiel bola neskutočná. Najmä tá 30ka čo sa teleportla a dala charge v 1 kole bola fajná. Aby som na konci prvého súperovho kola nemal 10 z 15 primaris mariňákov (okrem charov teda), to sa nestáva tak často. 

Gorkanaut bol ... pre mňa vec čo som musel ignorovať. Lebo ak by sa na neho zamerali plasmy, do pár kôl by ich na oplátku postupne pozabíjal. Agressory prežili a popálili viac ako obvykle. Champion opäť hrdinne pozabíjal pár nepriateľov. Kaplán znovu zhebol bez toho aby niečo spravil (ale tak zahral som radšej vp a podhodil ho). 

Apotekár oživil 2x plasmiča, čo sa ku koncu hry, keď mi dochádzali modely, aj hodilo. 

Každopádne super hra so súperom, čo ich moc neodohrá (toto bola jeho druhá v 8ed) a je to veľká škoda. Ale hádam sa to zlepší. Bola by škoda tých orkov neprevetrať častejšie. Ešte kým nedostanú kodex a bude to op imba. Dík za pozornosť.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára