pondelok 9. apríla 2018

Road to MR: Black Guard w/Atrapos vs. AdMech (2.000 pts.)

The Endless Sands

Púštna planéta Ilisur vyzerala z orbity nehostinne. Rozsiahle púšte pokrývali takmer 90% povrchu. Nebyť obrovského nerastného bohatstva, ktoré úkrývali jej útroby, nestála by ani za povšimnutie. Jedine vylepšené jednotky mechanika mohli v takýchto podmienkach prežiť. A takýto stav uctievačom Omnisiaha vyhovoval. Ich práca nebola nikým a ničím rušená.

Podľa správy, ktorú kapitán Reixar držal vo svojich rukách, sa velenie ťažobných zariadení odmlčalo s pravidelnými správami pred takmer rokom. Akékoľvek zistenie príčiny skončilo neúspechom. A tak bola kontaktovaná najbližšia kapitula, so žiadosťou o pomoc.

Kňazi techno-boha však boli veľmi stručný v popisovaní detailov toho, čo sa na povrchu planéty deje. Imperiálnym silám sa ani po mesiaci nepodarilo obsadiť a udržať miesto vhodné na vylodenie pozemných síl. Každý pokus zlyhal, s nasadenými silami došlo k strate kontaktu a nikto o nich viac nepočul.

Pod Reixerovým velením bola zostavená malá úderná jednotka, ktorá mala byť schopná preskúmať a udržať predom vybranú vhodnú lokáciu. Išlo o odľahlú a podľa prieskumu opustenú ťažobnú stanicu. Pristánie a zabezpečenie perimetra malo prebehnúť bez problémov.

Hromový jastrab sa zniesol na určené súradnice a vyložil svoj náklad Reixarových bratov. Jednotky skautov sa pustili do prieskumu, neustály príval dát sa zobrazoval na kapitánovom displeji.

Mraky roztrhala transportná loď mechanika. Ťažká podpora prichádzala. Reixar nechápal na čo im poslúži na tomto opustenom mieste tento relikt dávnej doby. Každopádne v ňom dunivé kroky vystupujúceho bojového stroja vyvolali pocit istoty. Ten však nepretrval dlho, lebo pár sekúnd po odlete transportnej lode, sa rozhučal generátor silového poľa. Umbra Mortis, Rytier-vzor-Atrapos, sa dostal pod sústredenú paľbu.

"Skauti, podajte správu." vyštekol Reixar. "Nepriateľ v lokácii Delta 15.6. Ťažký odpor. Bojové stroje a ťažká pechota. Vyzerá ako by na nás ča..." Statický šum prerušil veliteľa jednotky.

"Čierna Garda. Bojový vzor Styrius. Chráňte Umbra Mortis. Za primarcha. Za Cisára."

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Príprava na Magor Rift započala. A keďže sa naň chystá nemálo Slovákov, tak aj súperov na trénovanie bude viac ako zvyčajne pred turnajom.

Ako prvé na rad prišlo Mechanikum vedené Dominusom Pajperom. Mars detachment vedený Cawlom, podporený Dominusom, s nasledovným: Techpriest, 2x5 Rangerov s arkebúzami, 5x rangerov s plasmou, 10x vanguardi, 4x Kuriatka (ironstrider), 4x Robot Emil (kastellan), Datasmith, 2x Onager s anti-tankom.

Proti tomu moja Black Guarda v zložení: Captain na jp, Captain v gravise, Techmarine, 2x5 Intercessorov, 2x5 scoutov, 4x servitor, 10x Reivers, 10x Sternguard, 3x Agressor s plameňometmi, Vlajka, 3x Inceptor, 5x Hellblaster. A Atrapos Knechtík.

Pekne podeplojujeme, súper končí prvý a má +1. Hodí 1ku a ja ... tiež. Vyhráva prvé kolo a necháva ma ísť prvého. V infiltrácii sú sterni a agressory. Hráme home objectivy za 3vp a kartičky (3 na ruke).

Mno. Má tam veľa odolných krabíc, ktorým ani nemám čo spraviť. Knecht bude musieť dobehnúť. Dohodli sme sa, že spodné poschodia budov sú LOS blocking. Takže sa skrývam kde môžem a ... začíname.



TURN 1

Rozhodnem sa neskrývať sa a udrieť na súperove krehké unity. Agressory vybavia rangerov, druhá unita je preriedená Intceptormi. Sterni potom vybavia celú jednotku Vanguardov a chargnú rangerov (ale moc neurobia). Knecht si vystrelí ale žiadny damage nespraví.





Odvetné kroky. Slepice vybavia Agressorov. Sterni sú rozstrielaní. A knecht. Ten dostane bukakela vianoce od robotov. Tí sa vďaka stratagemu zakopú a majú 72 tl výstrelov kde za ďalší strategem na 6ky dávajú mortaly. Keď skončia má knecht dole 18W (a to som nahádzal 4++ naozaj nadštandardne). Ešte onagery a ďalšie 3w dole. Knechtovi ostalo 6W. Well. S týmto sme nerátali. Ešte mi do chrbta padne 10 infiltrátorov.





TURN 2

Vyložím Reiverov (proxy kasrkiny) do deploya ako proti opatrenie na infiltrátorov. Streľba sporadická. Knecht na 5+ nič netrafí. Incepotory dorazia Rangerov na kopci. Podarí sa mi ešte zabiť pár infiltrátorov.



Knecht už nie je. Vybuchol. Zabil zvyšok rangerov a dal môjmu kapitánovi na jp 3w. Ten následne umrel. Rovnako sa porúčali Inceptory. Slepice sa rútia dopredu. Infiltrátory rozstrielali servitorov a chargli Intercessorov, Techmarína a Reiverov. Tí v overwatchi trafili granátmi, takže infíci dostali -1 do ws. Zabili mariňákov a v odvete ich reivery roztrhali na márne kúsky. 



TURN 3

Slepice vybavia scoutov (proxy catachanci) a idú dopredu. Onagery zabijú pár Intercessorov na objektive.


Hellblastri odparia jedno Kuriatko. Zvyšok chargnem reivermi. pretlačím 1W a ... prídem o 10 reiverov. 


TURN 4-7

Long story short. Prídem o techmariňáka a Intercessorov. Slepice chargnú kapitána v gravise a mariňákov. Mariňáci umrú. Kapitána rozreže 1 kura. Fallback. Hellblastri. 3 umrú na gets hot. Dajú 2W. Takže to musí vybaviť kapitán. Hádže 4++ a zabíja. Takže nakoniec si k nemu v 7kole dobehne dominus a zredukuje ho na posledný wound.

Ostanú mi na stole 5 scouti a kapitán. Hmm. 




GAME OVER

Konečný súčet je nasledovný:
Black Guard 13 (first blood a 12 kartičky) : AdMech 26 (warlord, linebreaker a 24 kartičky)

Keby sa nehralo 7 kôl asi by to nebolo také devastujúce, lebo súper začal hrať kartičky po 3 kole, kdež to ja som väčšinu nahral do 4 kola. Potom to už išlo dole vodou. Nebolo čím skórovať a aj na ruku išli fakt zlé karty.

Hmm. Knecht teda nedostal žiadnu šancu. Zvyšok listu hryzie 1 kolo a potom umrie. No bude to zábava.

Každopádne súperovi ďakujem za hru, našiel som nové unity, ktoré môžem nenávidieť a proklamovať aké sú op a nobrain. Hehe. A hádam v nejakej odvete mu budem dostojnejším súperom. Ale čo už, keď ani tá garda za nič nestojí. Ach ja nešťastný zemepán.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Reixar sa preberal. Ticho na ošetrovni bolo v kontraste s hlukom bitky, ktorý si pamätal kým po údere mohutnou sekerou nestratil vedomie. Opodial videl stáť Praxa, šampión nejavil žiadne známky emócií. Kývol hlavou smerom ku kapitánovi, čím mu naznačil, že vzal na vedomie jeho návrat do stavu bdelosti.

Prielom sa podaril. Aj keď za vysokú cenu. Umbra Mortis sa musí podrobiť niekoľko mesačným oprávam kým bude schopný bojového nasadenia. Desiatky Rexiarových bratov padlo. Desiatky boli zranené. Nebyť kapitánovej okamžitej žiadosti o posily, prišli by aj o túto pozíciu.

Povrch planéty stále vyzeral nehostinne. Ohne zničených strojov a záblesky výstrelov ťažkých zbraní však znamenali, že obdobie pokoja a nerušenej činnosti sa skončilo. Vojna roztiahla svoje krídla okolo Ilisuru a smrť zahalila jeho púšte.

Ilisurské povstanie mechanika bolo potlačené po 2 rokoch neutíchajúcich bojov. V zúfalej situácii, uvedomujúc si blížiacu sa porážku, nariadil veliteľ renegátov - Dominos Astrinus - preťaženie hĺbiacich strojov. Nekontrolované podzemné detonácie zasiahli jadro planéty a v priebehu niekoľkých týždňov zmenili pevný povrch planéty na oceán magmy. Bez akýchkoľvek možností na osídlenie a ďalšiu ťažbu, planetoid XII.17.874.45 prestal pre Impérium existovať.

+++ Alessan +++

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára